Camping Le Soustran  Corrèze  Frankrijk

Le Soustran*** is een kleine charme camping met Nederlandse eigenaren. De camping ligt naast Lac de Triouzoune (ook wel het meer van Neuvic genoemd), te vinden midden/zuid Frankrijk in het prachtige Corrèze. Een bos-, waterrijk en heuvelachtige omgeving (600m) dichtbij Plateau de Millevaches, op de rand van de Auvergne met prachtige vergezichten op de bergtoppen van de Cantal (Puy Mary) en de Puy de Dôme en op 7km van de rivier de Dordogne. Niet voor niets heeft deze omgeving ook wel de naam Klein Canada.

De camping

heeft 36 ruime plaatsen tot max. 300m2 die zijn voorzien van elektriciteit (10A), waarvan 6 goed toegankelijk voor mindervaliden. Ze liggen zonnig of gedeeltelijk schaduwrijk. Het sanitair is netjes en schoon en ook toegankelijk voor mindervaliden. Er is gratis WiFi op het grootste gedeelte van het terrein. Er bestaat de mogelijkheid tot het huren van een 4 en/of 6-persoons stacaravan en we verhuren een heuse TIPI tent. Op 600m van onze camping verhuren wij een Tiny House op het terrein van Mas du Lac. Winkels en bank bevinden zich op 4 km afstand. Vers brood is ’s morgens op de camping te verkrijgen.

Op de camping is ruimte om te ravotten en te spelen voor kinderen in een veilige overzichtelijke omgeving. Er zijn o.a. 2 trampolines, zandbak, schommels en een ping-pong tafel. Het zwembad nodigt uit voor verkoeling. Er is een sfeervolle recreatieruimte met o.a. kinderspeelgoed, spelletjes, minibibliotheek en een voetbaltafel. Marshmallows roosteren bij het kampvuur kan (bijna) iedere avond. Een bar en petit-restaurant met keuzemenu voor de inwendige mens, maakt de vakantie compleet. Ook honden zijn bij ons welkom (zie de voorwaarden). Op de camping hebben we 4 mini schapen (Ouessant). Direct vanaf de camping begint een rondwandeling van ±7km en een fietsroute rond het meer van ±14km door het bos, langs weilanden en met prachtige vergezichten. Deze omgeving is geschikt voor de geoefende toerfietser i.v.m. het heuvelachtige terrein. Voor de vtt-ers (mtb-ers) zijn er vele routes uitgezet en de echte wielrenners kunnen prima uit de wielen.

Het meer

ligt op loopafstand van de camping. Twee zandstranden bevinden zich op 4km van de camping, eentje aan de linkerkant en eentje aan de rechterkant. Op het meer mag in principe “alles” worden gedaan. Van vissen, zwemmen tot bootje varen. Er is een deel waar je kunt jet-en waterskiën en er is een deel waar het zo rustig en kalm is dat je niets anders hoort dan een zuchtje wind, de vogels en een vis die even uit het water sprint, daar is gemotoriseerd niet toegestaan. Op de camping verhuren wij tevens kajaks voor een mooie tocht over het schitterende meer, die start aan de rustige kant van het meer. Welke kant verkies je: richting de rivier die het meer vult of naar één van de eilandjes?

De Corrèze

staat bekend om zijn schoonheid, schitterende heuvelachtige natuur met vele meren en rivieren (o.a. Gorges de la Dordogne) en vergezichten. In de omgeving van de camping is van alles te zien en te doen. Dit gebied biedt uitkomst voor zowel de sportieveling, de natuurmens, als de rustzoeker en ook strand, zwem- en visliefhebbers kunnen hier goed terecht. In de receptie van de camping is een ruim aanbod folders te vinden met allerlei diverse uitstapjes en evenementen.

Kortom: Genoeg te beleven en genoeg ruimte om je rust te pakken.
Een verblijf op onze idyllische camping Le Soustran in de Corrèze is meer dan vakantie; ontdek en beleef het zelf.

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op, of reserveer direct een mooie kampeerplaats of stacaravan of tipi via deze website.

Recensies over ons en onze camping zijn o.a. te vinden via ZOOVERFACEBOOK en/of GOOGLE en in ons gastenboek.