De Corrèze en camping Le Soustran

In de omgeving van Camping Le Soustran, in het prachtig groene heuvelachtige Correze is werkelijk van alles te zien en doen. Hierna volgt een lijstje van een aantal populaire activiteiten en bestemmingen. Klik op meer info voor meer informatie over een bepaald onderwerp. De omgeving is zeer geschikt voor zowel de sportieveling, de natuurmens, als de rustzoeker en ook strand, zwem- en visliefhebbers kunnen hier goed terecht. Het meer ligt op loopafstand van de camping. Daar mag in principe “alles” worden gedaan. Van vissen, zwemmen tot bootje varen. Het grote voordeel van dit meer is dat het bestaat uit een deel waar de ‘dear-devils’ met motorboten, jetskies en waterskies op mogen varen en een deel waar dat absoluut niet mag en de rust en natuurliefhebbers volop kunnen genieten. Op de camping verhuren wij tevens kano’s (ook te gebruiken om te vissen).

Fietsen en wandelen

De Corrèze staat bekend om zijn schoonheid. Zijn idyllische middeleeuwse dorpjes en schitterende natuur. Vanaf de camping kan er heerlijk gewandeld worden, over de weilanden, door de bossen. Er zijn in de omgeving prachtige wandel- en mountainbikeroutes uitgezet, deze zijn op de camping verkrijgbaar (gpx bestanden). De wegen zijn rustig en u kunt hier ook fijn toerfietsen, let wel de wegen zijn niet vlak, een uitdaging hier en daar zal er zeker zijn.

Geocaching in Corrèze

Ontdek Geocaching, de speurtocht van de moderne tijd.
Een activiteit om met de familie te delen ! Een leuk avontuur van een paar kilometer waarmee je de omgeving kunt ontdekken terwijl je plezier hebt. Een fantastische belevenis !
Hoe? Het is heel simpel !
Download de app op uw smartphone;
Maak uw account aan om uw ontdekkingen te valideren maar ook  uw ervaringen te delen door interactie met de community.
Je kunt dan je koers kiezen op basis van de plaats, de afstand, de moeilijkheidsgraad …  VEEL PLEZIER !

Golfen

Het golfterrein, waar ook kinderen welkom zijn, ligt op 5 km van de camping. Meer informatie, klik hier. In de buurt kan men paardrijden en de tennisbaan ligt tegen Neuvic aan. Neuvic en Ussel zijn typische Franse dorpjes. Leuk om te bezoeken voor de dagelijkse boodschappen.

Vissen

vis

Heel eenvoudig koopt u uw visvergunning
online via www.cartedepeche.fr.

U vist hier met plezier
en
resultaat.

Autoroutes en bezienswaardigheden.

We hebben op de camping diverse autoroutes en ideeën voor leuke uitstapjes. De folders speciaal om mee te nemen liggen voor u klaar in de receptie. In onze nieuwsbrieven geven we maandelijks aandacht aan een bezienswaardigheid hier in de omgeving. Hieronder vindt u een aantal van de vele mogelijkheden.

 • Cascades (watervallen)
 • Dordogne en stuwmeren met prachtige belvédères (uitzichtpunten)
 • Kastelen en ruïnes
 • Middeleeuwse kerkjes en en middeleeuwse dorpjes
 • Marktjes (brocantes) en vide-greniers
 • Grotten en Mijnen
 • Etc etc

Klik hier voor de :

Les Barrages

Les Barrages de la Vallée de la Dordogne, een route die voert langs een aantal stuwdammen, o.a. Bort- les- Orgues, met in de buurt het sprookjesachtige Château de Val. Meer informatie, klik hier.

Les Barrages

Viaduc des Rochers Noirs

Breng ook een bezoekje aan Viaduc des Rochers Noirs. Een 100 jaar oude spoorbrug midden in de natuur. Meer informatie, klik hier.

Viaduc

Monts du Cantal

Monts du Cantal, met een bezoek aan het bloemrijke stadje Salers. Of een klim naar de top van de Puy Mary (1787m). Meer informatie, klik hier.

Monts du Cantal

Belvédère Gorges de la Dordogne

Belvédère Gorges de la Dordogne/Pont des Ajustants. Een prachtige route om te genieten van de rust en ruimte, de stilte en de schoonheid van de natuur van de Corrèze en om even uit te stappen om te picknicken.

Belvédère Gorges de la Dordogne

Het Massif Central

Het Massif Central. Hier ligt de Puy de Sancy. De top is te bereiken per kabelbaan. De dorpjes Le Monte-Dore en La Bourboule zijn zeker een bezoekje waard. Meer informatie, klik hier.

Massif Central

Oradour-sur-Glane

Het herdenkingscentrum van het martelaarsdorp Oradour-sur-Glane ligt 20 km van Limoges. In dit dorp brachten Duitse soldaten op 10 juni 1944, 642 dorpsgenoten op gruwelijke wijze om het leven. Op die dag stond de tijd stil. Het dorp is nog hetzelfde als op die verschrikkelijke dag in 1944. Meer informatie, klik hier.

Martelaarsdorp

Collonges-la-Rouge

Collonges-la-Rouge één van de 142 dorpen verdeeld over heel Frankrijk die zich “Les plus beaux villages de France” mag noemen. Meer informatie, klik hier.

Collonges

Voor de kinderen

 • Diege Adventures (Park acrobatique, klimmen tussen de bomen), 10min rijden vanaf de camping. Meer info.
 • Les Tours de Merle, een schitterend ridderkasteel te midden van de bergen en bossen. Meer info.
 • Le Cascades de Gimel. Avontuurlijke wandeling langs de watervallen. Meer info.
 • VAL Aventure. Klimmen, klauteren etc. Meer info.
 • Station sport nature. Meer info.
 • Geocaching, zie informatie in het begin van deze webpagina.
 • Vulcania, 15 km voor Clermont-Ferrand. Interactief park op de vulkanen. Meer info.
 • Gentiane Express, een oude stoomlocomotief tuft met 40 km / h door de prachtige omgeving van Bort-Les-Orgues. Meer info.
 • Wolf Park Loups de Chabrières. Meer info.
 • Gouffre de Padirac. (Druipsteengroeve) Meer Info.

Faciliteiten

Genoeg te doen en te beleven dus. In de Correze is het volop  genieten!

Benieuwd naar alle faciliteiten op de camping zelf?