Workshopweek beeldhouwen

Seizoen 2024 en wel in het voor- en najaar organiseren wij wederom een workshop BEELDHOUWEN. Dit jaar zal Ron Katzenbauer (meer weten over Ron, klik hier) de workshop begeleiden. Hij gaf de laatste10 jaar bij Ouroubouros (zomerworkshops) les in het hakken in steen.

Ben je dol op kamperen en lijkt beeldhouwen in een prachtig natuurlijk decor je wat?
Dan is deze workshop beslist iets voor jou!

Tijdens deze workshop leert Ron je de basistechniek aan om blessurevrij te gaan hakken en begeleidt hij je in het creatieve proces. Heb je al ervaring? Dan zal Ron zich richten op wat jij wil leren, dat kan zijn op het technische en/of op het beeldende vlak.

Ervaring is geen vereiste. Het gaat er om dat je met veel plezier je eigen beeld maakt.

We nodigen je uit om deze vakantie je creatieve energie naar boven te halen, er van te genieten en er door te groeien. Dit allemaal in een persoonlijke, open en gemoedelijke sfeer in zonnig Frankrijk. Met heerlijk eten en in een prachtige omgeving. Alles is geregeld om je te laten genieten van je creativiteit.

In 2024 organiseren deze workshop op:

 • zondag 9 tot zaterdag 15 juni
 • zondag 15 tot zaterdag 21 september

Zondag is de aankomstdag. Maandag t/m vrijdag zijn de workshopdagen

Kies voor deze creatieve vakantie als je …

–  een week lang alle aandacht voor jouw creativiteit wil
–  zin hebt in het creëren van je eigen kunstwerk
–  geniet van buitenzijn, houdt van kamperen in een prachtig natuurlijk decor
–  zin hebt in ontspanning, b.v. aan en in het zwembad, de natuur en veel lachen!
–  van heerlijke maaltijden onder goed gezelschap kunt genieten
–  aan het einde van de vakantie ontspannen en tegelijkertijd opgeladen wilt voelen

Je kunt zonder ervaring meedoen met deze beeldhouwworkshop.

Van beginner tot meer ervaren, iedereen is welkom. Je hebt geen ervaring nodig voor het werken in steen. Het materiaal leent zich goed om onderzoekend te werken. Op de eerste dag leer je spelenderwijs de basistechnieken. Hiermee kun je eenvoudig zelf aan de slag.

Zijn de basistechnieken- en houdingen binnen 1 dag aan te leren?

Ja hoor, hakken, vijlen en schuren in steen is niet ingewikkeld. De echte kunst van het beeldhouwen vergt natuurlijk meer aandacht. Maar er is voldoende tijd en ruimte om te genieten van het hakken en het maken van een eigen werk.

Zin gekregen in een creatieve week in de prachtige natuurlijke omgeving van de Franse Corrèze? Je bent van harte welkom.

De volpension workshop beeldhouwen kost € 535  incl. gebruik van materialen zoals bokken, beitels, schuurpapier, etc..De steen breng je zelf mee. Advies nodig? Neem dan even contact met ons op. Een kampeerplaats of accommodatie boek je er los bij.

INCLUSIEF (iedere workshopdag)

 • welkomst-en kennismakingsborrel op zondagavond;
 • ontbijt en lunch met een ruime keuze aan allerlei lekkers zoals, diverse kazen, vleeswaren en broden en natuurlijk koffie/thee/water/melk/jus d’orange;
 • apéro aan het einde van de dag (wijn, bier, water, frisdrank);
 • diner met liefde bereid * inclusief 2 consumpties naar keuze (wijn, bier, fris);
  * divers van een ovenschotel, quiche, salade tot kip van de grill met frietjes, natuurlijk rekening houdend met eventuele dieetwensen.
 • beeldhouwgereedschap en bok

EXCLUSIEF

 • de steen;
 • kampeerplaats of accommodatie.

Ron Katzenbauer is afgestudeerd als kostuum- en decorontwerper. Hij is thuis in verschillende disciplines en heeft een goed oog voor vorm, kleur en verhoudingen. Van 2011 tot 2022 organiseerde Ron in de zomer vakantieweken bij Ouroubouros. In deze weken begeleidde hij de beeldende workshops zoals beeldhouwen.

Zijn focus ligt in de beeldhouwweek op het aanleren van de basale haktechnieken, waarbij blessurevrij hakken centraal staat. Daarnaast stimuleert hij de creatieve stroom bij de cursisten en daagt hij ze uit om verder te kijken dan het alledaagse.

Ron – “Ik geniet elke keer weer van de creatieve energie van de cursisten. Als docent geeft het veel voldoening om samen met hen op pad te gaan. Ik verbaas mij elke keer weer welke creatieve en persoonlijke stappen er in een week gemaakt kunnen worden.”

Review deelnemer beelhouwworkshop: “Voor de tweede maal een workshop beeldhouwen gedaan op deze prachtige plek! Super lieve mensen met een geweldig team om hen heen die er alles aan doen om je een heerlijke tijd te bezorgen. Beeldhouwles is top, waarbij je vooral wordt gestimuleerd om je eigen ding te doen.”