Omgeving2018-11-08T08:23:34+00:00

In de omgeving van Le Soustran is werkelijk van alles te zien en doen. Hierna volgt een lijstje van een aantal populaire activiteiten en bestemmingen. Klik op meer info voor meer informatie over een bepaald onderwerp.

Fietsen en wandelen

Vanaf de camping kan er heerlijk gewandeld worden, over de weilanden, door de bossen. Er zijn in de omgeving prachtige wandel- en fietstochten uitgezet. De omgeving is zeer geschikt voor de mountainbiker. Het meer ligt op loopafstand van de camping. Daar mag in principe “alles” worden gedaan. Van vissen, zwemmen tot bootje varen. Meer Info. Niet ver van de camping kunt u op een rustieke plek zelf uw forel vangen.

Mountainbike

Golfen

Het golfterrein, waar ook kinderen welkom zijn, ligt op 5 km van de camping. Meer Info. In de buurt kan men paardrijden en de tennisbaan ligt tegen Neuvic aan. Neuvic en Ussel zijn typische Franse dorpjes. Leuk om te bezoeken voor de dagelijkse boodschappen.

Golf

Les Barrages

Les Barrages de la Vallée de la Dordogne, een route die voert langs een aantal stuwdammen, o.a. Bort- les- Orgues, met in de buurt het sprookjesachtige Château de Val. Meer Info.

Les Barrages

Viaduc des Rochers Noirs

Breng ook een bezoekje aan Viaduc des Rochers Noirs. Een 100 jaar oude spoorbrug midden in de natuur. Meer Info.

Viaduc

Monts du Cantal

Monts du Cantal, met een bezoek aan het bloemrijke stadje Salers. Of een klim naar de top van de Puy Mary (1787m)Meer Info.

Monts du Cantal

Belvédère Gorges de la Dordogne

Belvédère Gorges de la Dordogne/Pont des Ajustants. Een prachtige route om te genieten van de rust en ruimte, de stilte en de schoonheid van de natuur van de Corrèze en om even uit te stappen om te picknicken.

Belvédère Gorges de la Dordogne

Het Massif Central

Het Massif Central. Hier ligt de Puy de Sancy. De top is te bereiken per kabelbaan. De dorpjes Le Monte-Dore en La Bourboule zijn zeker een bezoekje waard. Meer Info.

Massif Central

Oradour-sur-Glane

Het herdenkingscentrum van het martelaarsdorp Oradour-sur-Glane ligt 20 km van Limoges. In dit dorp brachten Duitse soldaten op 10 juni 1944, 642 dorpsgenoten op gruwelijke wijze om het leven. Op die dag stond de tijd stil. Het dorp is nog hetzelfde als op die verschrikkelijke dag in 1944. Meer Info.

Martelaarsdorp

Collonges-la-Rouge

Collonges-la-Rouge één van de 142 dorpen verdeeld over heel Frankrijk die zich “Les plus beaux villages de France” mag noemen.Meer Info.

Collonges

Voor de kinderen

  • Vulcania, 15 km van Clermont-Ferrand. Interactief park over vulkanen. Meer Info.
  • Gentiane Express, een oude stoomtrein tuft met 40 km per uur door het prachtige landschap van Bort-les-Orgues. Meer Info.
  • Het wolvenpark Loups de Chabrières.
  • Les Tours de Merle, een ridderkasteel verscholen tussen de groene heuvels van de Corrèze. Meer Info.
  • Le Cascades de Gimel. Avontuurlijke wandeltocht langs verschillende watervallen. Meer Info.
  • Gouffre de Padirac. (druipsteengrotten) Meer Info.

Faciliteiten

Benieuwd naar alle faciliteiten op de camping zelf?

Bekijk facilteiten >>