Blog april 2023: Watervallen, altijd schitterend .. in de zon, bruisend van energie, hun weg banend. Ik hou ervan.

De Corrèze is nog altijd groen, ondanks dat ook hier wordt gesproken van droogte, is er vooralsnog volop water. Het meer staat nog vol, de rivieren stromen in het voorjaar nog steeds buiten hun oevers. Als gevolg van de winterse regenbuien en al het gesmolten sneeuw vanuit de Cantal, daar zijn we blij mee.

Wanneer de zon weer schijnt is het de hoogste tijd om er op uit te trekken. We hebben de afgelopen 2 weken prachtige wandelingen gemaakt langs kolkende rivieren. Van de nood een deugd maken, noemen wij het, trainen en routes uitstippelen voor de wandelweken in mei en september. Hoewel de bomen nu nog kaal zijn of beginnend in bloesem, genieten we volop want, we zien zo hier en daar nog meer water_vallen!

We hebben ze niet geteld, maar naar schatting passeer je zo een 20 kleine en grotere ‘cascades’ wanneer je vanuit Neuvic naar Mauriac* (32,5km) rijdt (of vice versa). Een prachtige slingerroute die je langs de rivier de Dordogne voert, via de grens van de Corrèze en de Cantal. Grote hoogteverschillen onderweg zorgen voor prachtige waterstromen.

Hieronder een aantal foto’s, kom je eind april begin mei deze kant op, dan zijn de bomen groen, nog een veel veel mooier plaatje ♥

CASCADES

 

 

En dan zijn er nog de watervallen die helemaal het bezoeken waard zijn. De wat bekendere. Wanneer je op de namen drukt dan opent er een nieuw venster met een filmpje van de betreffende waterval.

Cascade de Juillac (Roc Grand Liginiac) 6,7km

Cascade de Neyrat (Lapleau) 18,7km

Cascade du Saut Sali (Soursac) 21,7km

Saut de la Saule (Bort les Orgues) 29,2km

Cascade de Deiro (Soudeilles) 29,5km

Cascade de la Pomeyrine (St. Merd de Lapleau) 34,7km

Cascade de Salins  (Salins) 37,5km

Cascade du Gour (Valette) 50,7km

Cascade du Pont d’Aptier (Collandres) 53,1km

Cascade Sainte-Élisabeth (La Tour d’Auvergne) 56,2km

Cascade Saut de la Virole (Lestards) 58,4km

Cascade du Sartre (Cheylade) 61,8km

Cascade de Gimel (Gimel) 64,3km

Cascade de la Barthe (Picherande) 67,5km

Cascade de Murel (d’Albussac) 77,6km

Cascade des Veyrines (Landeyrat) 79,1km