Blog maart 2021: MTB – ATB – VTT*, voor wie dit wat zegt is een sportieve avonturier op 2 wielen.

Nieuwsflash: “Nederlanders maken wereldwijd het vaakst gebruik van de fiets.” Nederlandse en Belgische gasten nemen dan ook  met regelmaat hun fietsen (mountainbikes, tourfietsen en wielrenfietsen) mee naar de camping. Dat is niet voor niks:

De Haute-Corrèze zoals dit gebied van de Corrèze genoemd wordt,
is een buitengewone ‘speeltuin’ om te fietsen.

Er op uit tussen de kloven van de Haute Dordogne, een rit vanaf de orgelpijpen van Bort terug naar de camping of het plateau van Millevaches bedwingen, dat is avontuur! Met diverse routes (voor alle tweewielers overigens) is het volop genieten door bossen, langs weilanden, meren en rivieren. Voor de mountainbikers is het de wilde en ongerepte natuur die het hier aantrekkelijk maakt.

mtbMet 1118 km, 50 circuits en 17 startpunten is het mountainbikegebied van de Haute-Corrèze één van de grootste mountainbike-netwerken in Frankrijk.

De routes zijn online beschikbaar als pdf en gpx, dat maakt het makkelijk. In de receptie staat ook een map met wat routes. Én er zijn altijd wel wat gasten die je kunnen helpen met het vinden van, voor jouw, de uitdaging van de dag.

Ook in Neuvic leeft het mountainbiken. Zo wordt er dit voorjaar een evenement georganiseerd : La Neuvicoise, meer info op de website: http://bike-in-haute-correze/rando-la-neuvicoise/

Of te wel, reserveer direct een kampeerplaats of mobil home en

Viens rouler en Haute-Corrèze**

klik op de link hierboven voor vele routes

 

)* MTB :  mountainbike / ATB: all terrain bike / VTT: vélo tout terrain
)** Letterlijk: Kom rollen, er wordt natuurlijk bedoelt, kom rijden in de Haute-Correze