Blog: april 2020. Buitenleven. Het gras is reeds voor de eerste keer gemaaid. Het ligt er fris bij, net als een nieuw opgedekt gladgestreken bed. De geur van gemaaid gras doet het lentegevoel extra opleven.

Het is best vroeg in het jaar, om al te maaien. Het gras stond nog niet zo heel hoog, wel golvend van ongelijkheid. We hebben voorbeeld genomen aan onze Franse buren. Alle buren om ons heen hebben al een keer gemaaid. Misschien omdat ze nu tijd hebben #Corona #resteamaison, misschien omdat het beter is voor het gras?

We wonen nu inmiddels precies een half jaar op de camping. Deze zes maanden zijn voorbij gevlogen. We leven zo compleet anders dan voorheen in Nederland. We leven het buitenleven, de omstandigheden van het weer in al zijn schitterende facetten beleven we intens.

Deze winter was een zachte winter. Eigenlijk ons geluk, hierdoor hebben we veel kunnen doen. De bijzondere momenten van de natuur, waren onder andere die van het aankomen horen ‘rollen’ van een windvlaag, een heel bijzonder geluid. Soms zelfs een beetje beangstigend in de donkere winternachten.

Vroeg in het jaar kan het s’nachts behoorlijk koud zijn. Wakker worden met een stralend zonnetje door de ramen is het voordeel na een koude open nacht. Dan hebben wij gewoon zin om aan de slag te gaan en zijn we meestal voor half negen al buiten in de weer. Rond pauzetijd, zo een uurtje of 11, is het dan zo heerlijk in de zon, dat een kop koffie bij de picknicktafel puur genieten is. De temperatuur is dan wellicht nog laag, de pure zonnestralen voelen zo warm op het gezicht en lijf.

vogelEen ander geniet moment zijn de vele vogelgeluiden om ons heen. Één van de geluiden herkennen we inmiddels, de boomklever. Een redelijk staccato gefluit/geroep. Een andere vogel noemen we de ‘lachvogel’. We zijn er nog niet achter wat het voor een vogel is, hij neemt ons duidelijk in de maling. Qua geluid wat echt klinkt als uitlachen, ook stopt het beestje met fluiten wanneer wij op de opname knop drukken van de vogelgeluidenapp (birdnet). Een echte grapjas onze lachvogel.

Komt u vogels spotten op Le Soustran, reserveer een mooi kampeerplekje.