Blog januari 2024: Wat begon, eind december 2017, achter de laptop met een zoektocht naar een droom, is nu werkelijkheid geworden.

Un voyage dans le passé.

Tijd voor een terugblik, want wat zijn de eerste 4 jaren voorbij gevlogen. Voor ons was 2020 ons eerste echte seizoen als campingeigenaren. Wat vonden we het spannend. Enkele jaren aan mentale voorbereiding hadden we achter de rug. Tenslotte besloten we al in de lente van 2018 om de camping te kopen. Waarom hier? Het is zo prachtig hier, vele bomen, meren, rivieren, vergezichten op landerijen en de bergen van de Cantal, de vallei van de Dordogne, de slingerwegen door feeërieke bossen met mos en beekjes. We waren op slag verliefd op de omgeving en op de camping en dat is nog steeds zo.

In juli/augustus 2019 zijn we, met heel ons hebben en houden, verhuisd. Eind september was de overdracht bij de notaris in Neuvic en daarna bleef de camping nog een klein maandje open. In dat jaar in de herfst, winter en ook in het voorjaar van 2020, zijn de, op dat moment, belangrijkste eerste klussen gedaan. En toen werd het maart. De eerste april zouden we open gaan. Helaas, Covid gooide roet in het eten.

Tja, niet open mogen, terwijl we er zo naar uit keken, daar moesten we wat mee. Dus maakten we een filmpje waarin we net deden of we zelf te gast waren op onze camping. Wat hebben we een lol gehad samen. Wil je het zien, klik hier op de link! Kun je nagaan, dat filmpje is opgenomen eind maart … het was nog zo kououououdddd brrr.

Dat eerste jaar was spannend en zoals Cruyff zou hebben gezegd, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’! Dus rustig opstarten met niet al te veel gasten, was voor ons niet heel verkeerd. Alles, maar dan ook alles moesten we nog leren. Sommige gasten van dat eerste jaar hebben we in ons hart gesloten. Soms schrijven we of bellen we nog, soms komen ze terug om te kijken hoe het nu met ons gaat.

In de jaren die volgden hebben we veel mooie mensen ontmoet en dat hopen we nog jaren te mogen doen. Plezier maken met z’n allen, dat is toch het idee van vakantie. Je rust pakken, beetje sporten (wandelen/fietsen/kayakken/zwemmen), boekje lezen, lekker eten, de kinderen die ronddartelen en spelen, afkoelen in het meer of in het zwembad.

De afgelopen jaren is er ook veel veranderd, vernieuwd, gerenoveerd. Zo is het sanitair volledig vernieuwd, een terras bij het restaurant met nieuwe overkapping en mooie vuurplek, de riolering is op een groot deel van het terrein aangepast, de 2 opzetbaden zijn vervangen door een zwembad, de veranda’s bij de stacaravans zijn vernieuwd en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Toch net als bij een eigen huis, het wensenlijstje is nog niet helemaal afgevinkt. Ieder jaar maken we een keuze om iets te vernieuwen of te verbeteren op de camping. Rome is tenslotte ook niet in 1 dag gebouwd*. Beetje bij beetje. Dit jaar zullen we half/eind maart weer starten met 1 of 2 projecten op de camping. Kijken hoever we komen.

De natuurklussers, in de laatste week van april, gaan zeker weten ook met al hun gezelligheid de handjes laten wapperen voor de finishing touch. En dan … Dan is het zover: ONS LUSTRUMJAAR kan beginnen. Ons 5e jaar alweer.

Wat begon, eind december 2017, achter de laptop
met een zoektocht naar een droom,
is nu werkelijkheid geworden.

* Het officiële gezegde luidt: “Rome werd niet in één dag gebouwd .. maar brandde wel in één dag af”. De betekenis kun je zien als waarschuwing dat succes niet meteen komt, maar wel snel weer kan verdwijnen.

Ons youtu.be kanaal: https://www.youtube.com/@campinglesoustran6869/videos
Het kanaal van de vorige eigenaren van 2005 tm 2019: https://www.youtube.com/@lesoustran/videos