Zondag 7 juli 2019. Stagelopen.

Eerlijk is eerlijk, ik was nerveus, al een paar dagen. Zag op tegen de rit, voor het eerst bijna 900km  in mijn eentje. Ik was dan ook blij dat mijn oudste zoon besloot om samen met een vriend, gezellig een paar dagen mee te gaan. Met een wagen vol geladen en een aanhanger erachter, vertrokken we richting de camping.

Toch 😉 wéér niet helemaal in 1 keer goed, toch logisch 😉 wéér wat afslagen gemist, waardoor googlemaps de meest bizarre weggetjes uitzoekt om mij vervolgens weer op de route te krijgen. Een avontuur dus.Campingplaats

En dan moe, en natuurlijk voldaan, arriveerden we aan het einde middag op de camping. Nadat we de aanhanger op z’n plek gezet hadden, werd het tijd onze tenten op te zetten. Wat een heerlijke plek is het toch. Ruimte, groen; ik houd van groen.

Zoals Marijke en Peter het noemen, had ook ik toch zeker één dag nodig om te ‘landen‘. Rust te zoeken in mezelf. Aarden! Dat kan op Le Soustran dan ook perfect. Mij helpt het wassende water ook. Een verfrissende duik in dat super heldere heerlijke water van het meer van Neuvic (Lac de Triouzoune) doet wonderen !

‘Aan de slag’… ik bedoel, ‘kom maar op’; dat was wat ik dacht. Ik ben hier om te leren, stagelopen, leer mij de kneepjes van het vak.
De volgende dagen heb ik (naast ook nog wat de toerist uit te hebben gehangen) van alles mogen leren. Van, hoe de kippetjes heerlijk mals en vol van smaak uit de kippengrill komen, tot de saladebereiding én dan vooral hoe de beroemdste saladedressing van de gehele Corrèze* bereidt dient te worden. Van, hoe de wasmachine werkt, de centrifuge (uit grootmoeders tijd en o zo handig na een handwas !!), tot hoe je met de tractor het prachtige mooie tapijt van de camping maait. Waar je op dient te letten bij het schoonmaken van een Mobile Home. Waar het beddengoed, de handdoeken, etc etc liggen. Waar je welke boodschappen haalt …  ik kan nog uren doorgaan … ik vermoed dat u reeds een indruk heeft.

Time flies when your having fun… -> Le temps passe vite quand on s’amuse !!
Inmiddels is zoonlief weer vertrokken en heb ik aangenaam gezelschap gekregen van buren (uit NL) en hun vriend. Tijdens hun jaarlijkse motorvakantie, hebben ze de route naar de camping gevonden. Super gezellig dat ze er waren. Even een beetje reclame maken 😉 Vincent, speciaal voor jullie, op vakantie in Nederland, bezoek dan eens Camping de Ossewei (www.campingdeossewei.nl).

Op vrijdagavond arriveerde mijn lief met zijn lief, zijn motor :). Na een dag ‘landen’ voor hem, hebben we samen nog veel meer geleerd. Namens ons beide een dikke dank je wel voor de aanwezige gasten op de camping. Jullie lieten ons ons ding doen. Een biertje tappen was al best een uitdaging de eerste keren.

Nu inmiddels zijn we weer een weekje in Nederland, en de voorbereidingen gaan hier gewoon door. Op de website hebben we een nieuw arrangement voor dit najaar geplaatst. We hebben booking.com ingeschakeld. Er liggen 5 kano’s in de tuin klaar voor transport. De verhuisdozen stapelen zich op.  Over precies 14 dagen rijden we met een verhuiswagen, een busje met aanhanger en heel heel veel, te veel spullen terug naar de camping. Daarna nog 1 keertje op en neer en dan …. dan is het definitief. Bijzonder om mee te maken. Na jaren dromen, beleven we nu de echte ‘ik vertrek’ momenten.

Wordt vervolgd …

* Marijke haar (tot nu toe geheime) recept