geocachingBlog september 2020: Een heerlijke zomer was het op de camping met een grote verscheidenheid aan bezoekers. Van strandgangers tot omgevingverkenners. Van zeer sportieve gasten die trainen voor een marathon tot de vrijetijdhardlopers. Mountainbikers en fietsers die de uitdaging van de heuvelachtige wegen aandurfden. Wandelaars van de lange afstanden, tot een wandelingetje rond de camping. Vissers jong en oud, met trotse foto’s van hun vangsten. Grote en kleine gezinnen met grote en kleine kinderen. Lolbroeken en sfeermakers. Er is gezwommen en gekanood, heerlijk veel ge-relaxed en er is gek gedaan. We hebben geknutseld met z’n allen en er is veel muziek gemaakt. Ook hebben we met de jarigen zelf hun verjaardagstaart gebakken en we hebben spelletjes gespeeld. Ons eerste seizoen was TOP en GENOTEN hebben we.

Dit jaar hebben we ook kennis gemaakt met het fenomeen ‘geocachen’ *. Een onwijs leuke sportieve speurtocht voor jong en oud.geocaching

Rond de camping en het dorp Pellachal (gemeente Neuvic) is nu een geocache speurtocht uitgezet, vol met spannende goed verstopte caches. Met dank aan Jeroen die met een behoorlijke dosis creativiteit het één en ander in elkaar heeft gezet om daarna te verstoppen. Voor ons nu nog de taak om de speurtocht aan te vullen met leuke wetenswaardigheden over de omgeving. Dit gaan we zeker nog aanpakken in het komende najaar.

Enkele reacties van actieve geocachers onlangs: ‘Geniaal en dank’; ‘Hele leuke serie caches en goed werk’; ‘Alle lof voor de maker’.

Of te wel nog meer avontuur te beleven rondom camping Le Soustran.

 

)* Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Maar uiteraard krijg je wel wat hulp zoals de geocache grootte, de geocache attributen en sommige geocache beheerders kiezen ervoor om een hint mee te geven.