Blog maart 2023: Het “Plateau de Millevaches”, heeft geen relatie tot 1000 koeien zoals je wellicht zou denken. Geen zorgen je bent niet de enige die dat denkt. En inderdaad er lopen hier ook duizenden koeien, van die mooie bruine, maar ook wit/zwarte.

Plateau de Millevaches komt van DUIZEND BRONNEN.
Tussen veenmoerassen en beekjes, loofbossen en heidetapijten vind je opmerkelijke flora en fauna. Het is het Land van de legendes, maar ook van wandelingen. Waar de Gallo-Romeinse overblijfselen en monumentale kruisen langs de paden als één van de zovele herkenningspunten in de magische landschappen te ontdekken zijn.

Het Millevaches-plateau is een groot granieten hoogvlakte  dat niet ver van onze camping te vinden is. Tja wat is de definitie van niet ver. Het plateau begint zich te vormen vanaf Ussel en Meymac (tussen de 17 en 25km bij ons vandaan).

millevaches

Het strekt zich voor het grootste deel uit over het noordoostelijk deel van het departement Corrèze, maar beslaat ook het zuidelijke deel van de Creuse en mondt uit in het uiterste zuidoosten van Haute-Vienne. De natuurlijke omgevingen en ecosystemen worden beschermd in tal van natuurreservaten, o.a. Natura 2000-gebieden en in het bijzonder door het regionale natuurpark van Millevaches in de Limousin.

Een mooie blik op een deel van dit Plateau en een stukje Haute-Correze kun je zien vanaf de TOUR PANORAMIQUE DU MONT BESSOU dichtbij Meymac. Vanaf daar rijd je verder dit natuurgebied in, met mooie natuurlijke en monumentale bezienswaardigheden.

Wij zijn ongeveer 5 jaar geleden, als een blok graniet, gevallen voor dit plekje in de Haute-Corrèze vlakbij die DUIZEND BRONNEN. De overweldigende natuur, de uitgestrekte bossen, de hoogteverschillen, waardoor de prachtige vergezichten. Het water in beek, rivier en meer, de weilanden, en zo verder en zo verder. Wandelen, fietsen, mountainbiken, zonnen, relaxen en weer helemaal zen worden … thuiskomen in je hart !