Blog juli 2021: Tja, daar zit ik dan, met mijn goed fatsoen op mijn luie kont op de bank, te hopen op inspiratie. Ik zit even met mijn handen in het haar. Het wil even niet zo lukken.

Vandaag (24 juni) is een beetje een troosteloze dag. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik voel dat toch wel van binnen. De hele dag grauwe wolken en regenbuien, weinig zon. Terwijl ik dit type komt de zon net even om de hoek kijken.

haar

Gisteren ontstond het idee om, deze morgen, met de gasten van de camping een ochtendwandeling te gaan maken. Maar ja, als het dan regent, dan is het …. wat doen we? Twijfel, twijfel. Toch zijn we vanmorgen tussen de buien door vertrokken. Met z’n vijfjes, een bescheiden groepje. De mannen met paraplu en de vrouwen zonder. Want wij vrouwen weten dat wanneer je haar nat wordt van de regen (of koud water) dat dat goed is voor je haarstructuur. Koud water zet automatisch je haarschubben ‘dicht’, waardoor het haar er minder dof en pluizig uitziet. Regenwater is gewoon goed voor je haar. Regenwater is minder ‘hard’ dan leidingwater, dat komt omdat er minder kalk in zit. Je haar wordt er iets zachter van en na een regenbui kan je haar ook ineens natuurlijk golven. Ja heren, gemiste kans. Wij vrouwen hebben heerlijk genoten van de plensbuien onderweg.

Na die heerlijke wandeling ben ik op de bank beland en er zo goed als niet meer vanaf geweest. Gisteren heb ik mijn tweede vaccinatie ontvangen en die doet blijkbaar toch wel iets met je, zeker in combinatie met dat grauwe weer buiten. Dus ik heb de rest van de dag omgetoverd tot een ‘wees nuttig met de laptop op schoot’ dag. Je moet tenslotte de gelegenheid bij het haar grijpen. Er is altijd wel wat te doen op de laptop, dus dat scheelt. Zoals bijvoorbeeld de ‘befaamde’ maandelijkse blog schrijven. Eerlijk is eerlijk, dit is de eerste keer dat ik echt niet wist waarover te schrijven! En toch staat er weer wat op papier 😉