Blog mei 2021: Het houdt ons al meer dan een jaar bezig, de lege walnoten-schalen die we overal op de camping vinden.
Vorig jaar dachten we nog, er is vast een gast geweest die dol is op deze gezonde snack. Oké beetje onwetend, dom of onnozel is dat wel. Maar goed, stadse mensen he. Inmiddels zijn we van die gedachte af, want ook op een camping zonder gasten zijn ze te vinden. Niet op één vaste plek, maar werkelijk overal op het terrein.

Natuurlijk weten we dat we midden in de natuur leven, dat er veel dieren om ons heen zijn. Het merendeel daarvan zijn vogels, een muzikaal intermezzo hoor je hier de hele dag. Schitterend en volop genieten. De ‘lachende’ groene specht (geluidsfragment in eerdere blog) blijkt een liefhebber van deze (muzikale) noot.

Muisjes zijn we ook al tegengekomen op het terrein. Soms heerlijk nieuwsgierig, komen ze zelfs even kijken wanneer we de tipi op aan het zetten zijn. De muis blijkt ook een liefhebber van de walnoot.

Sinds een dag of wat komen er iedere morgen 2 eekhoorns vanuit het bos het terrein op. Tenminste, sinds een dag of wat zien we ze pas. Ze komen vanuit het bos en gaan boom voor boom af en onder iedere conifeer stoppen ze even.
Nog zo een liefhebber van walnoten.

Niet zo heel gek dus de vondst van de lege schalen. Toch is het mysterie niet helemaal opgelost.

Want waar staat dan die walnoten boom?