Blog augustus : Het monster dat kleding eet.

Er verdwijnen af en toe wel eens wat kledingstukken, van slip tot sok, van zakdoek tot top. Er blijven er achter in de wasmachine, aan een haakje in het sanitair gebouw, tussen het bed bij de stacaravans.

Soms vinden we ze echter niet één twee drie terug en dat is toch best bijzonder. Wie, wat, waar en waarom dan?

We blijken een monster te hebben wat kleding eet!

Naast een wasmachine en droger (die helaas de hele zomer defect bleef) hebben we ook nog oma’s centrifuge staan. Ideaal om de handwas droog te ‘slingeren’. Tegenwoordig niet meer een standaard huishoudapparaat, maar iedereen ouder dan (pakweg) 50jaar heeft hem vast wel eens bij zijn of haar oma thuis zien staan. Al schetste mijn verbazing dat ze zelfs nu nog nieuw te koop zijn in de winkel.

Het is een handig apparaat waarbij je de deksel opent en dan in een soort van trommel je natte was doet. Let op, op je natte was leg je dan een soort raster. Dit raster zorgt ervoor dat je was niet omhoog ‘kruipt’ tijdens het rondslingeren.

Na het sluiten van de deksel gaat de trommel snel draaien en slingert zo het water van je wasgoed af. Dit verdwijnt dan netjes via een tuitje naar buiten.

En toen was ie stuk. Hij draaide niet meer. Kan gebeuren, ding is al oud. Opzij gezet met het idee, na het seizoen naar kijken.

Totdat een gast van de camping lief vroeg of ze per ongeluk de centrifuge kapot had gemaakt, want na haar gebruik was de centrifuge weggehaald. En dat ze een paar sokken miste.

Het mysterie van het monster dat kleding eet is opgelost. Zonder dat raster, klimt de kleding omhoog over de rand en verdwijnt dus tussen de trommel en de buitenkant in.

Wie is nog op zoek naar zijn: Roze slip, gele onderbroek, bovenkant bikini, een zwarte sok en een witte?
Helaas ze zijn wel terug gevonden maar niet meer af te halen. Verslonden en aan stukjes gereten door ons campingmonster!