Blog Natuurwerkweek (gastblog) mei 2022: Wij zijn geen mensen van steeds naar dezelfde camping,  of adressen uitwisselen met mensen die je hebt leren kennen tijdens de vakanties. Maar soms wil je jezelf wel eens voorbijgaan🙂

Dus toen er een Natuurwerkweek werd georganiseerd op de camping waar we vorig jaar met onze tent hebben gestaan, maakten we graag n uitzondering. Eerst maar even gevraagd of wij daar ook, gezien onze leeftijd en andere perikelen, nog n zinnige bijdrage aan zouden kunnen leveren. Was gelukkig geen probleem.  “Genoeg te doen! ”

Omdat de natuurwerkweek zo vroeg in t jaar was kozen we ditmaal voor een Mobilhome, die we onder bepaalde condities konden huren. Daar hebben we geen moment spijt van gehad, want er waren koude nachten bij!

Hadden er niet aan moeten dénken om in ons tentje te moeten zitten koekeloeren😁.

Laat staan om op de grond te slapen 🥶.

We werden zaterdag de 24e welkom geheten met een super dikke warme knuffel van Bas en Monique (Een goed begin is t halve werk😁💕). Zondag kwam ook de rest van t gezelschap aan en maakten we kennis met de anderen : Vera, Amélie en Arnold en Margo en Peter. Het voelde meteen goed en tijdens de 1e kennismakingsmaaltijd hebben we al veel gelachen. Net als in de rest van de week. Theo en Ank (die we nog kenden van gezellige maaltijden vorig jaar) zouden pas op maandag aankomen, maar omdat ze tegen gesloten campings” aanliepen” besloten ze om toch maar door te rijden. De daredevils!💪kwamen dik na middernacht aan!

Ik weet niet meer of we nu op zondag al de ” taken/wensen”- lijst met elkaar bespraken of dat t maandag was , maar t was n hele lijst  die Monique en Bas met n zekere mate van ” bezwaard gemoed/ verlegenheid “…kan t juiste woord niet vinden…aan ons presenteerden. Bas liet met een rondleiding zien wat de bedoeling was en waar. Werkhandschoenen werden aangeleverd en hup: daar ging iedereen.

Ieder koos wat voor hem/ haar t beste was en niemand die elkaar daarbij in de weg liep.

Zo ging t eigenlijk de hele week . En met elkaar hebben we aardig wat klussen geklaard, waar we allemaal ook best trots op mogen zijn! Zie de lijst hieronder maar eens.💪 (klik op de afbeelding om te vergroten!)

Al met al kijken we met een heel  goed gevoel terug op een superleuke tijd  met gezellige mensen, warme gastheer- en vrouw en lekkere maaltijden met veel gelach, af en toe een gekheidje (zoals de boerengrabbelton) en soms ook serieuze gesprekken. Het was een ‘ontspannen’ en gezellige week.

Oja…én speciaal voor de kordate kleine Amélie met haar stralende ogen hebben we nog een klein feestje gebouwd met mini disco in afwachting van de wedstrijd Feyenoord- Marseille ( en over 🎶🎶” ihik ben Gèrrit en ik steel als de ráááááven 🎶🎶….hebben we t verder maar niet 😂).

Een aantal mensen vertrokken zaterdag richting huis, anderen zondag en weer anderen bleven lekker nog even op deze fijne camping. Wijzelf zijn zondag naar Carcassonne afgereisd en verder richting  de  Middellandse-Zee.

We wensen Monique en Bas een hele mooie zomer toe met veel leuke gasten (maar dat zit wel snor).

En wie weet: tot volgend jaar!

Herman en Annemarie