Blog maart 2022: De lente is in aantocht en dat kun je goed merken. De nachten, zijn zonder wolken, met miljoenen sterren aan de hemel. Het koelt behoorlijk af in de nachten, toch zeker tot onder nul, maar de dagen van een laagje ijs op het zwembad zijn voorbij. Overdag klimt de temperatuur tot rond de 16 graden, het voelt warmer en als zomers in de zon. De geur van de lente is heerlijk. Hoe ruikt de lente? Voor mij als hooi op het land, fris. De vogels beginnen weer te tjilpen en te zingen. De dagen worden weer wat langer, opstaan met daglicht en net wat langer door kunnen gaan voor het weer donker wordt.

Langzaamaan zal het gras weer gaan groeien en ik persoonlijk kan niet wachten voordat ik weer een rondje met de maaier mag maken. De laatste keer dat we het gras maaide was waarschijnlijk in oktober. Voor degene die onze camping niet kennen, er is wat hoogteverschil en op dat schuine talud groeit behoorlijk wat gras. Altijd weer een uitdaging om dat te maaien. Als het gras hoog is, doen we eerst een rondje met de tractor met het maaiblad erachter en daarna met de zitmaaier er achteraan. Het is een keertje fout gegaan, want Bas bleef met het maaiblad van de tractor achter een oude boomstronk hangen en dat vond de tractor niet leuk, die maakte een zwieper en lag om. Spruitstuk afgebroken en uitlaat kapot. Gelukkig, met een lieve helpende hand, kunnen repareren, dus de oude Kubota tuft weer vrolijk rond op de camping.

Wel is het idee ontstaan om op dat schuine talud een 3-tal schaapjes te gaan zetten. En wel het kleinste schaap ter wereld. De Ouessant. Dan hoeft er niet meer gemaaid te worden. Het idee is inmiddels in uitvoering, het hekwerk van mooi kastanje hout is inmiddels gemaakt en zal nog voor de zomer geplaatst worden, of dat ook lukt met de schaapjes is niet zeker. Als dan toch dan zeker na de zomer.

          

Zo hebben we inmiddels ook wat leenkippen rondlopen op een afgezet stukje terrein net naast de camping. Goed voor de bio-compost, ze eten namelijk van alles. Ook fijn voor de verse eitje. Helaas moeten de leenkippen binnenkort weer weg. Zeker weten dat we binnenkort onze eigen kippentjes daar rond hebben lopen.

       

Wat het gevoel van lente allemaal in werking zet 😉

Ouessant:
Hoogte: max. 49 cm
Gewicht: 14-20 kg
Vacht: zachte wol in 4 erkende kleuren
Overig: rammen hebben indrukwekkende hoorns