Blog mei 2023: Het mogen voelen en ervaren dat men blij is je te zien en te ontmoeten ! Precies dat, dat is toch een mooie ervaring waar we allemaal behoefte aan hebben. Gastvrijheid!

Met regelmaat mogen we dat hier ervaren. Dat maakt je dankbaar en veranderd ook je eigen leven. Op dit moment komt het liedje van Melanie voorbij in mijn hoofd: “Beautiful People“.

Vandaag hadden we een mooie ontmoeting met François, de eigenaar van ‘La Grange de Toine‘ in St. Hilaire Luc.

Zowiezo is dit dorpje een niet te missen belevenis. Klein en liefelijk, kunstig, creatief en groen, oude huizen met mooi gekleurde luiken. Er is een rondwandeling van 7km, de middeleeuwse kerk, expositie, het restaurant Auberge de la Marguerite (wel reserveren van te voren, het is zeer geliefd). De ezeltjes, de bloemen, het beekje met de waslijn, het oude fornuis.

En dan is er natuurlijk de oude schuur vol antiek en curiosa, brocante. La Grange de Toine. Helaas stonden we voor een dichte deur. Een groot bord naast de oude schuurdeuren, verwelkomde ons. Daarop viel te lezen : “alleen open op zaterdag, zondag en maandag in de middag”. Tja, de openingstijden die ik op internet vond waren onjuist.

Maar gelukkig was daar die aardige meneer, dorpsbewoner. Hij vertelde me dat François er wel zou moeten zijn, zijn auto stond er immers. Dus hij en wij op zoek naar François en gelukkig vonden wij hem. Ik vertelde hem dat de informatie niet klopte op internet en hij verontschuldigde zich met de opmerking dat hij niet zo thuis was in die dingen. En toen nam hij alle tijd en heeft de deuren alsnog voor ons geopend en ook werden de kerkdeuren voor ons geopend en mochten we daar rondkijken. Zo ontzettend aardig. Samen hebben we de tekst op zijn pagina op Facebook aangepast met de correcte openingstijden. En voor de google-openingstijden, daar zal François achteraan gaan, lukt het niet dan neemt hij contact met me op.

Dienst wederdienst, glimlach glimlach terug.