27-11-19: Vanuit mijn luie stoel mag ik genieten van het zicht op onze ‘achtertuin’. Om een beeld te scheppen, wij wonen op het hogere gedeelte van de camping en kijken dan over een dal(letje) uit richting bos en boerderij. In dat dal tussen de camping en de boerderij in grazen het hele jaar door de limousin koeien en kalfjes. Mooi bruin met een lieve snoet. Een koddig en heerlijk rustgevend gezicht. Ze hebben zo ontzettend veel ruimte en zelfs dan mogen ze af en toe nog in een ander groot weiland grazen.

Menigmaal maken we een ommetje, de route variërend, startend achter de camping en dan omhoog tussen de weilanden door richting het bos.

puys met sneeuwWaar ik persoonlijk altijd enorm van kan genieten is het uitzicht op de Puys. Deze bergketen strekt zich van Puy de Dome naar Puy de Sansy en Puy de Mary. In deze tijd van het jaar ligt er sneeuw op de toppen. Ze lijken zo dichtbij te zijn.  Hemelsbreed, wat zal het zijn, 80km?

Overigens zijn de Puys ooit jaren geleden vulkanen geweest. Een bezoekerscentrum vind je o.a. op Puy de Mary. Vraag vooral naar de Nederlandse vertaling van de film over het ontstaan van de vulkanen. Erg leerzaam. Een mooie dagtrip met onderweg een stop in een heel mooi middeleeuws dorpje raden we zeker aan.

Bij de uitlopers van die Puys ligt onze camping. Glooiend terrein, heuvels en dalen. Bos- en weiderijk. De achtertuin van Le Soustran. Een rondwandeling door deze tuin geeft prachtige vergezichten.

Toch is er heel dichtbij vlak onder je neus vaak ook zo veel prachtigs te zien. Een met mos begroeide boomschors, een paddenstoel (zo ontzettend veel verschillende), de holen van de dassen, een bijzonder stukje ijverig bouwwerk en zo natuurlijk nog veel meer.

Onze wandeling door de bossen eindigt steevast met een blik op het meer. De ene keer strak met spiegelingen van de bomen, de andere keer woest van het najaarsweer.

Op de natuur raak je nooit uitgekeken en daar hebben ze hier gelukkig heel veel van !

* U kunt de foto’s uitvergroten door erop te klikken, zo geniet u een beetje mee van de vergezichten op de Puys met sneeuw en het heuvelachtige landschap.