Blog november 2021: Voor ons kampeerders herkenbaar. Jong en/of oud, je komt niet ongeschonden thuis van de camping. Beten, bulten en blauwe plekken, het zit er dik in. Of het nu struikelen over een scheerlijn is, vallen met het (loop)fietsje, een tak die niet meegeeft of een mug die honger heeft.

Een (gelukkig niet vaak bezochte) “toeristische trekpleister” is de eerste hulp post van het ziekenhuis in Ussel. Gelukkig hebben we voor de overige ongelukjes gewone pleisters in huis.

Pleisters voor de schaafwonden, ijsjes voor op de bulten, voor de blauwe plekken hebben we Arnica en de beten/steken, daar hebben we iets nieuws voorAloë Vera:

Aloë Vera !

Onze lieve buren gaven ons deze zomer een pot met een kleine Aloë Vera plant. De boodschap erbij: Je kan van de plant gewoon een stuk afsnijden en daarna doormidden breken zodat de gel er gemakkelijk uit gehaald kan worden. Dit helpt goed tegen de pijn/jeuk van een wespensteek (en/of muggen) en het wordt gebruikt voor onder andere het bestrijden van brandwondjes, huidirritaties en een schrale huid.

‘Top, dank, we gaan het proberen’; zeiden wij. Van de zomer zijn er heel wat stukjes afgeknipt en gebruikt. Voor en door volwassenen en ook door en voor kinderen. Wat het deed deed het, maar het verzachtte in ieder geval. De jeuk en pijn nam af. Wat een bijzondere en ook sterke plant blijkt dit  te zijn !

Nu heb ik de Aloë Vera in de woonkamer gezet en verzorg ik hem zoals hij ons verzorgde. Hij heeft het toch wel zwaar gehad, zag wat geel en hing wat slap.  Met liefde, water, warmte en aandacht is hij weer groen en groeit weer en maakt nieuwe bladeren aan. Blij en dankbaar.

Aloë Vera een echte ´eerste hulp´-kruid. Het werkt verzachtend, hydraterend, wondherstel bevorderend, ontsteking remmend, pijnstillend, doorbloeding stimulerend, infectie werend en het revitaliseert het haar. Ook schijnt het goed voor de inwendige mens te zijn. Ik heb het al eens voorbij zien komen in drankjes. Verkwikkend en verfrissend is het in ieder geval, met volop vitamines en mineralen. 

Camille, lavendel, paardenbloemen, berken-sap, ontdekken, beleven, wat is de natuur toch mooi.