Blog oktober 2020: Eind september slaat het weer om. Van heerlijk korte broeken weer naar ineens wind, regen en koude. Deze omslag gaat echt van de ene op de andere dag. Eerlijk gezegd zijn we hier nog niet helemaal op ingesteld. De geulen, dienend voor de waterafvoer, moeten nog snel worden schoongemaakt (lees open gegraven).  Stoelen, parasols, brandhout etc. dienen nog snel in veiligheid te worden gebracht.

Gelukkig was één dag voor de weeromslag onze buurman met zijn graafmachine gekomen, zouden die Fransen een ingebouwd weerstation hebben? Onze laatste aanwinst, maison mobile (MH), hebben we aangesloten op het riool (afgelopen winter aangelegd) en we hebben alvast een drinkwaterleiding onder de grond aangelegd. Onvoorstelbaar hoe rotsachtig deze plaats op de camping is, hakken, hakken en nog eens hakken, gelukkig heeft Joël een flinke “tand” aan zijn graafmachine, anders is er geen doorkomen aan. Het voordeel is dat de MH ook echt niet gaat verzakken, het huis is werkelijk op de rotsen gebouwd. De rioolpijp moet onder de MH nog worden aangesloten evenals de waterleiding, deze moet ook nog onder de fundering door van de gîte door de vloer heen en dan aansluiten op de watermeter. Dat wordt nog een flinke uitdaging.

Monique is even een paar dagen naar Nederland, socializen. Gelukkig ben ik niet alleen. Eerst bezoek van de buurman met zijn graafmachine, de volgende dag komt Alex op bezoek. Alex is niet echt een vriend waar je gezellig een dag mee doorbrengt, Alex is ook een echte plakker, hij gaat niet na 1 dag naar huis. Nee, Alex heb je liever niet op bezoek.

Alex, is de naam van een zware depressie die over o.a. Frankrijk, Italië en Zwitserland raast. Heel veel regen, meer dan je je kan voorstellen en heel veel wind houden mij hier wel bezig. Afgebroken takken opruimen, kapotgeslagen afdekzeilen weghalen, waterpomp in de overloopput controleren op werking, inspectie rondjes op het terrein en af en toe  ’s avonds verplicht met kaarsjes aan omdat de elektriciteit zo af en toe uitvalt.

Ik wil niet onbeleefd zijn maar heb toch aan Alex gevraagd wanneer hij weer vertrekt, ik ben hem eerlijk gezegd alweer beu.

Op naar het droge herfst weer en de klussen die nog in de buitenlucht gedaan moeten worden. Ik ben weer uitgerust en er klaar voor.

Dag Alex.