Bonjour {name}, veel leesplezier !
N I E U W S B R I E F
Camping Le Soustran
December 2023 Klik hier om de nieuwsbrief online te lezen
Op dit moment op de camping ...

... is het kalm en rustig, helaas ook drassig en nat. De camping ligt hoog en het weiland om ons heen, de weg en het meer laag, dus gevaar op overstroming is er gelukkig niet. Maar drassig is het zeker wel. Het voordeel van hier regen, is dat het 80km verderop sneeuwt en dat geeft prachtige plaatjes. 1km de camping af wandelen en je ziet de puys van de Cantal. Vol in de sneeuw. Vorig weekend bezochten wij Ikea in Clermont Ferrand, dan nader je de skipistes op enkele kilometers. Die gaan met de kerst open. Misschien dat we dit jaar dan toch een keertje de latten onder binden, wie weet.

Een lesje frans

Volg de Franse juf, klik op de afbeelding en oefen mee ;-)

 

 

 

 

 

En een frans grapje, wellicht een nadenkertje ;-)

Personeel gezocht
Maandelijkse blog

Belevenissen op en rond de camping

De honing van onze buurman

Onze buurman, Romuald, een leuke aardige jongeman van 37, is imker! Hij heeft veel passie voor dit beroep. Laatst heeft hij meegedaan met een wedstrijd in Nouvelle Aquitaine, toch een groot deel van Frankrijk: 

 

 

 

 

 

 

En zowaar, hij is in de prijzen gevallen:

- een gouden medaille voor de Lindebloesemhoning (Miel de tilleul) en

- een zilveren medaille voor de berghoning (Miel de montagne), we wonen op 640m boven de zeespiegel.

Overigens verkopen wij al jaren zijn honing op  onze camping! Dus ben je een keer in de buurt, wees welkom om de honing uit te proberen. Super gezond vol vitaminen. Wil je weten waar honing allemaal goed voor is, klik dan hier! Het krantenartikel kun je hier lezen.

Gitaarspelen bij het kampvuur

Ieder jaar zijn er avonden, rond het kampvuur, met muziek. Gitaar, Ukelele, Zang, wat ons betreft de beste avondjes. Nu zo in de winter, is er wat vrije tijd bij ons thuis en zag ik de gitaar weer staan in de hoek. Ik kan je vertellen, wanneer je wat gewend bent aan het gevoel van het indrukken van de snaren op het puntje het topje van de vingers, dan wordt het verslavend. Wat is het leuk om te oefenen en mee te spelen met muziek. Goed voorbeeld doet volgen, wie weet Rianne en Norbert speel ik volgend jaar ook wel mee.

Klikken voor: Jeugd vermaakt zich met gitaar bij het kampvuur
Klikken voor: Norbert en Rianne op jukelele en gitaar
Beeldhouwweek 2024

Onwijs blij zijn we met de eerste aanmeldingen voor de beeldhouwweek in juni en september. De workshop gaat door! Ook zin om te komen hakken in steen, maar nog wat twijfels, neem dan even contact met ons op, misschien kunnen we je overhalen ;-)

Het mysterie van Transcorrézien

De Transcorrézien, beter bekend als de Tacot, was ongeveer vijftig jaar lang de meest gebruikte stoomtram in de Haute-Corrèze en verbond Tulle en Ussel in Corrèze

Tegenwoordig zijn er nog enkele overblijfselen van de geschiedenis ervan over. Hier en daar zijn enkele stations, waterreservoirs en spoorwegelementen gerestaureerd, zoals de kraanwagen aan het station Chirac-Bellevue in Marcillac-la-Croisille . De belangrijkste architecturale elementen zijn bewaard gebleven, hoewel tijdelijk ivm renovatie gesloten voor het publiek, met name het Viaduc des Rochers Noirs tussen Soursac en Lapleau , een 170 m lange hangbrug  boven de Luzège die is geclassificeerd als historisch monument.

Het spreekt altijd nog tot de verbeelding en zeker voor Manu Tronche, cartoonist, die onlangs zijn tweede avontuur publiceerde van Toine en Salers “Le Mystère du Transcorrèzien” 

We duiken 1913 in, in Neuvic, waar de rammelkast echt heel slecht wordt ontvangen door de lokale bevolking. 

Limousin, zomer 1913.
De Société des Tramways Départementaux de la Corrèze is trots op het succes van zijn treintje dat de pittoreske stadjes van de Haute-Corrèze bedient, van Tulle tot Ussel. Een deel van de lokale bevolking ziet deze stoomtram echter slechts als een ‘boze trein’. Onderweg vinden verdwijningen en mysterieuze gebeurtenissen plaats in het hart van het platteland. Angst neemt de hoofden van mensen over, woede stijgt...
Een paar dagen voor het presidentiële bezoek zullen de twee vrienden Toine en Salers deze vreemde verschijnselen moeten onderzoeken en een einde moeten maken aan het verschrikkelijke complot dat de mooie toekomst van het land lijkt te bedreigen. Transcorrézien. .
En hun reis zal niet gemakkelijk zijn!

Te koop online, o.a. hier.

De echte oude beelden van de trein, lekker ouderwets zwart-wit, kun je hier bewonderen.

Rest ons nog ...
... en graag tot volgend jaar !
Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Openingstijden 2024: 27 april - 30 september

Wees welkom !
facebook  twitter  pinterest  linkedin  youtube  instagram 
BEZOEK ONZE WEBSITE
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com