Januari 2023 Online lezen
Op dit moment op de camping ...

Is het een natte boel. Drassig en zo. Herkenbaar vast? Wanneer het een moment of een halve dag niet regent is het heerlijk buiten. De vogels beginnen al te fluiten en de lentekriebels voelen we. Ook de madeliefjes steken hun kop weer boven het gras. Maar ja, wel wat vroeg. Het kan zomaar weer omslaan en nog een echte winter worden. Deze week zijn een aantal dagen rond min 6/8°C voorspeld. Onze huiskat is in ieder geval nog in de wintermodus. Wat kan die slapen zeg, hele dagen en halve nachten. 

 

Maandelijkse blog
Neuvic en zijn gehuchten
Blog januari 2023: ...Van die ieniemienie plaatsjes met 6 huizen en/of boerderijen...Familienamen uit een ver verleden.
Lees meer...
Heksensoep
Blog december 2022: Whoops  heksensoep  hahahaha. Het was het jaar 2020 maand september, we waren nog nieuw in het vak en hadden dus een excuus. De oude opzetzwembaden waren er…
Lees meer...
Weetjes en/of Feitjes

Het is weer tijd voor de 5 jaarlijkse volkstelling, aanstaande 19 januari start het inzamelen van gegevens in de gemeente Neuvic. En jawel, online kunnen we een vragenlijst beantwoorden. Het wordt de eerste keer voor ons. We ontvangen, als het goed is, komende week een inlogcode. Heb je geen internet, dan kun je terecht bij Hôtel de Ville (het gemeentehuis).

Het blijft bijzonder dat je je in Frankrijk niet in een gemeente kan inschrijven. We hebben het geprobeerd een aantal jaren terug en men vond het maar een vreemde vraag. We vroegen om een bewijs van inschrijving in de gemeente Neuvic. Dat kent men gewoonweg niet.

Op de Mairie worden huwelijken, geboortes en overlijden wel genoteerd. Deze gegevens komen in de burgerlijke stand (état civil). Wijzigingen in de burgerlijke situatie worden aangetekend in de marge van de aktes, zodat deze altijd actueel blijven. Máár een bevolkingsregister kent men niet in Frankrijk, dus na de uitschrijving uit Nederland is een officiële inschrijving in Frankrijk niet mogelijk!

Om toch te weten te komen hoeveel inwoners er zijn en informatie over de kenmerken van de bevolking te weten te komen (leeftijd, beroep, gebruikte vervoermiddelen, woonomstandigheden, enz.) wordt om de vijf jaar een volkstelling (recensement) gehouden. 

We gaan het meemaken.

Escalade / Klimmen / Boulderen

Voor de echte avonturiers, de klauteraars onder ons, naast accrobranche (boomklimmen) kun je in de Corrèze ook terecht om te klimmen tegen de rotswanden. Van de orgelachtige Bort (les Orgues) -rotsen… tot de Vézère-kloof Saut du Saumont,  de geologische diversiteit van de Corrèze (basalt, kalksteen, graniet, gneis…)  biedt klimliefhebbers prachtige en ideale klimlocaties. Er zijn acrobatische cursussen te volgen met uitzonderlijke panorama's. Als je wilt leren klimmen, bieden recreatiecentra begeleide activiteiten op rotswanden of klimwanden aan. Voor meer informatie kunt u op deze website terecht!

Data 2023

Natuurwerkweek: van 23 t/m 29 april

Wandelweken: van 14 t/m 20 mei en van 4 t/m 10 september

Schilder-en Beeldhouwcursusweken: van 17 t/m 23 juni en van 28 augustus t/m 3 september.

De aanmeldingen komen op gang, wees welkom en kom gezellig meedoen.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Openingstijden 2023: 29 april - 30 september

Wees welkom !
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Bezoek onze website
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com