Zaterdag 24 augustus 2019. Inmiddels zijn we verhuisd naar Frankrijk. Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van onze emigratie. Nu is ‘ik vertrek’ veranderd in ‘we zijn vertrokken’. En … we zijn nog steeds onderweg.

Wij dachten, na een hele goede voorbereiding, zou het ons zeker gaan lukken… Totdat ….

Het moment van overdracht zou worden 1 september 2019. Zou worden! Het moment van overdracht gaat zijn?? Binnen nu en 2 maanden hopen wij.  De wettelijke procedure had nog wat addertjes onder het gras voor ons en vereist nu 2 maanden wachttijd, Peter en Marijke draaien de camping nog eventjes door. Een enorme domper voor ons vieren. Wat komt er nog meer onder de hoge hoed vandaan wat uitstel vraagt?

We hebben zo een zin om aan de slag te gaan. Dat kan pas als de contracten bij de notaris zijn getekend. Onze handen jeuken, we zitten vol met ideeën en op de rem moeten trappen is best lastig. Gelukkig zijn er altijd nuttige en leuke dingen om te doen. We controleren nu o.a., met veel plezier, de wandelroutes die wij u graag meegeven.

Het is echt prachtig hier en nog zo onaangetast. Er is toerisme, zéker, maar geen massa’s gelukkig. Er is hier rust, groen, riviertjes en meren, weilanden, bomen, heuvels, soms flinke klimmen en afdalingen, middeleeuwse dorpjes, lieve Franse bewoners die houden van een praatje en je vriendelijk te woord staan. Wat er ook is, is een provincie die aan de weg timmert, menigmaal spreekt men een aardig woordje Engels. De wegen zijn heel goed begaanbaar, zelfs binnendoor, de bewegwijzering is op orde. Hier en daar zijn de pijlen op de wandelpaden niet meer zo duidelijk zichtbaar, echter zijn de gps coördinaten (gpx) voor wandelingen gewoon voorhanden. Overigens kun je hier als mountainbiker absoluut je gram halen. Er zijn vele gps routes (gpx) voor deze tweewielers met veelzijdige routes, voor de beginner tot de ervaren biker.

Wij vinden het bijzonder te ervaren dat deze streek nog zo onontdekt is. Onbegrijpelijk waarom. Wanneer wij hier zo ronddwalen, dan voelen wij ons zeer gelukkig.

Wordt vervolgd …..

Bas en Monique