Blog augustus 2023, Alieke:
Het avontuur gaat beginnen!! De blauwe Fiat Panda is afgeladen vol met twee fietsen achterop. Nadat ik uitgezwaaid ben door vrienden, begint de reis richting het mooie Frankrijk. Onderweg een paar keer gestopt voor koffie, heerlijk! Na een overnachting gehad te hebben in Orleans, kom ik rond 13:00 uur aan op de camping. Jaja, ook mijn Fiat Panda heeft de steile oprit van de camping gered ‘haha’!

Na eerst wat gegeten te hebben, zet ik samen met Bas en Monique mijn tent op. Het is een geleende tent, dus het was even zoeken naar de juiste tentstokken. Vakantie is geen vakantie als je niet iets vergeten bent. En ja hoor, de haringen vergeten. Oeps! Gelukkig zijn Bas en Monique van alle markten thuis en hadden ze genoeg reserve haringen.

Nadat ik de tent ingericht had en alles had uitgeruimd, heb ik een heeeeerlijk hamburger gegeten in het restaurant. Echt een aanrader! Credits naar Le Chef Bas! De camping ziet er mooi, schoon, ruim en overzichtelijk uit. Ik voelde me gelijk goed op deze plek. Die nacht heb ik heerlijk geslapen.

Ik werd wakker door zingende vogeltjes, het zonnetje dat door het tentdoek heen kwam ..

.. en een adembenemende rust. En natuurlijk het geluid van de tentrits, een typisch geluid wat mij het echte kampeer gevoel geeft. Ik heb niet voor niets mijn 2 fietsen meegenomen, dus heb ik de mountainbike gepakt en ben ik heerlijk in de bossen gaan fietsen. Ik moest wel even wennen aan de hoogtemeters. Pfhoee, dat was even afzien. Zeker als het ook nog eens 30 graden is.

Toen ik terug kwam, wilde ik een lekker koud cola’tje drinken. Maar helaas, de koelkast deed het niet. Andere stekker? Ook niet. Waterpas zetten? Ook niet. Toen een nieuwe koelkast. Maar helaas, die begaf het na een dag of 7. Drie keer is scheepsrecht zou je zeggen en ja hoor! Een geleende koelkast die het deed (ondertussen waren we 2 weken verder).

De 2e dag dat ik op de camping was, zat ik aan de bar in een lekkere camping outfit, waar natuurlijk ook badslippers bij horen. Toen kwam de vraag van Monique: “zou je het leuk vinden om vanavond al te serveren in het restaurant?” Dat leek mij erg leuk en ik ging de vuurdoop aan. Op mijn badslippers heb ik die avond geserveerd in het restaurant. Ik vond het super leuk en de gasten hebben hard gelachen om mijn badslippers, haha! Hier bleef het niet bij, want vanaf dat moment was ik elke avond in het restaurant te vinden. Nee, nee, niet om aan de bar te hangen. Maar om de gasten te bedienen en de drankjes en het eten uit te serveren.

Daarnaast organiseer ik ook (kinder) activiteiten. Van water spellen, tot kwartet, en levend-bingo. Je kan het zo gek niet bedenken! Ook heb ik al aardig wat hoogtemeters hier gemaakt met de racefiets en mountainbike. Zo ook heb ik de Puy Mary weten te trotseren! Een flinke ronde met meer dan 2000 hoogtemeters.

En nu zitten de 7 weken er helaas alweer bijna op. Nog 1 weekje op de camping en dan ga ik weer richting het platte Nederland. Ik heb genoten van deze tijd, veel geleerd en mooie mensen leren kennen.

Foto’s:
1: Alieke op de Col du Pas de Peyrol (1589m)
2: Jippie de waterglijbaan
3: Op onze menukaart bij desserts te vinden onze overheerlijke creatie de beroemde “coupe Chaos”, gemaakt in teamverband 😉 door Alieke en Daniëlle.