vis

Blog februari 2021:  Als een vis in het water, zo voelen wij ons hier zeker! In dit prachtige stukje Frankrijk waar zoveel te doen, te zien, te beleven en te ondernemen is. Ook vissers kunnen hier hun hart ophalen. In de zomer van 2020 mochten we diverse liefhebbers van deze hengelsport,  jong en ouder, helpen aan hun visvergunning.  Vol trots hebben we de foto’s mogen bewonderen van prachtige vangsten.

 

Je kunt hier ook echt prima vissen.
Met in de directe omgeving zoveel diversiteit
aan wateren, van kweekvijvers, stromende riviertjes
tot kleine en grote meren, waar men een
prima hengel kan uitwerpen.

 

Alle vistechnieken zijn mogelijk: trollend (slepend) vissen, werpend vissen, vliegvissen.. etc. Dit klinkt alsof we er verstand van hebben, dat hebben we helaas niet. Wel kunnen we je de plekjes aanwijzen, waar het heerlijk vertoeven is samen met je hengel. Uitgestrekte reservoirs (stuwmeren), tussen het plateau de Millevaches en de Gorges de la Dordogne, bieden namelijk de ideale visomstandigheden voor allerlei vissen van witvis, karpers tot roofvissen.

Het meer naast de camping Lac de Triouzoune (334 ha) en de vele indrukwekkende meren in de omgeving staan ​​bekend om het opsporen van snoek, snoekbaars, baars en grote forel. Langs de kant of met een bootje het meer op, de keuze is reuze.

De Dordogne stroomt eveneens dicht bij de camping. Één van de belangrijkste rivieren van Frankrijk voor het vliegvissen vanwege de aanwezigheid van forel en vlagzalm. Volop genieten in dit prachtige landschap, dat beloven we.

Wat dacht je van de mogelijkheid om ’s nachts op karpers te vissen.  Meerdere prachtplekjes dichtbij de camping kun je hier vinden. Evenals de baaien die rijk zijn aan voorn, brasem en zeelt.

Een vis vergunning is makkelijk te verkrijgen via www.cartedepeche.fr. Ook de tarieven zijn daar te vinden. Speciale kinder, volwassen, week of langer tarieven. Op de camping helpen wij je daar natuurlijk graag mee.

peche