November 2022 Online lezen
Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

Grazen de schaapjes over de hele camping. Ze hebben het rijk voor hun alleen. Het gras is weer super groen, dus ze kunnen voorlopig even vooruit. Inmiddels hebben de bomen om ons heen hun groene kleur ingeruild voor warme rood/bruine herfsttinten. Afgelopen dagen was het nog altijd korte mouwen weer, maar sinds gisteren voelt het als herfst. Ook wel weer fijn. De meeste regen valt nog altijd in de avond en nacht, dat is wel prettig.
Door de warme zomer is het een slecht jaar geweest voor de cèpes (de overheerlijke eetbare paddenstoelen, beter bekend als boleet). Ieder de je het hier vraagt heeft er nauwelijks gevonden. Verrast waren we dus toen we deze foto tegen kwamen, een cèpe van 50cm en 4,7kg.

We zijn weer begonnen met Franse les, hierover kun je lezen in de blog van deze maand. Één van de grote uitdagingen blijft tellen. Tijdens gesprekken worden de cijfers in tweetallen redelijk snel achter elkaar genoemd. Oortjes gespits en herhalen, helpt... zo ook hier in onderstaand voorbeeld ;-)

Maandelijkse blog
Franse kennis
Blog november 2022: Met inmiddels wat franse kennissen is onze Franse kennis zeker verbeterd, maar we zijn er nog lang niet. Het idee ontstond om eens lokaal te zoeken naar…
Klik hier om verder te lezen ..
Waar zijn de vogels?
Blog oktober 2022: Kunnen jullie ook zo genieten van fluitende en tjirpende vogels? Het geluid van een ochtendconcert voor dag en dauw en dat dan zo lekker doorgaat gedurende de…
Klik hier om verder te lezen ..
Bijzondere bezienswaardigheid

Ben je dol op water en dan liefst kletterend vanaf hoogte de diepte in, dan kun je hier je lol op. Soms dichtbij, soms een eindje rijden, we hebben een aantal bekendere watervallen* op een rij gezet. Overigens hebben we ze zelf ook nog niet allemaal gezien, maar wel een flink aantal ondertussen. 

)* in een warme zomer zullen ze waarschijnlijk niet zo rijkelijk vloeien.

Klik op de namen (link) voor meer informatie.

- Roc Grand (Saut de Juillac) 6,7km
- Cascade de Neyrat 18,7km
- Cascade du Saut Sali 22,6km
- Saut de la Saule 34,6km
- Cascade de la Pomeyrine 34,7km
- Site des Cascades du Doustre 35,6km
- Cascade de Salins 37,5km
- Cascades du Deiro 37,8km
- Cascade de Gimel 60,2km
- Cascade de Murel 64,1km

Zoekertje

Wie o wie heeft zin om ons te komen helpen volgend zomerseizoen? Het gaat om 5 a 6 weken in het hoogseizoen. Meer inhoudelijke informatie bespreken we graag met je. Schroom niet, kom uit je comfort zone en kom deze zomer helpen en genieten van en met onze genietende vakantiegangers.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Openingstijden 2023: 29 april - 30 september

Wees welkom !

Hoe heerlijk is het om het zwembad voor jezelf te hebben.

Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com