September 2022 Online lezen
Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

Is het rustig, vredig en stil. Om de camping heen is het normale leven weer begonnen. Enkele reizigers komen voorbij en verblijven 1 of meerdere dagen op de camping. Het weer is nog schitterend al kan het 's nachts soms wat koud zijn, overdag warmt het heerlijk op. Het regent nauwelijks en we genieten van het schouwspel van wolken in allerlei kleuren met gouden zonnestralen.

Komend weekend zijn alle stacaravans gevuld met gasten uit o.a. Tsjechië, Slowakije en Frankrijk zelf, gasten die hier speciaal naartoe komen met hun gezin en Deense Doggen voor de jaarlijkse Deense Doggen show c.q. wedstrijd c.q. keuring in Neuvic. Wat zijn die honden groot zeg.

Weetjes en/of Feitjes

Het jachtseizoen is weer begonnen. Zo hier en daar komen we inmiddels het bordje 'chasse en course' weer tegen.

In Frankrijk is jagen een echte traditie, het is cultuur. Of je het er nu wel of niet mee eens bent, jagen in Frankrijk is op het platteland een vast onderdeel bij veel families. 

Het jagen is een top 5 vrijetijdsbesteding. En schrikt niet, in Frankrijk zijn er totaal zo een 1.230.000 beoefenaars van de jacht.

Er wordt gejaagd o.a. op: patrijs, haas, fazant, konijn, houtsnip, eend, watersnip, hoen, wildzwijn, hert, reeën, mouflon.

Als de grote dag van de opening van het jachtseizoen is aangekomen dan kun je overal in Frankrijk de witte autootjes aan de rand van akkers, bossen en wijngaarden zien. Meestal het teken dat er gejaagd wordt.

Er wordt een hele dag in de natuur doorgebracht, tussen de middag wordt er uitgebreid gegeten en als de jacht is afgelopen wordt er gezamenlijk nog een goed glas wijn op de vangst gedronken.

Gelukkig zijn er de laatste jaren wel steeds meer regels gekomen om de veiligheid te waarborgen.

De jagers moeten bij hun jachtgebied een groot bord plaatsen met de tekst: Chasse en course. Hetgeen betekent dat er in het gebied gejaagd wordt. Er moeten bewakers zijn met gele hesjes en de jagers moeten oranje petjes dragen.

Het jachtseizoen van 2022 in de Corrèze is geopend op 11 september en zal weer sluiten op 28 februari 2023.

Er wordt heel keurig gedocumenteerd wat de regels zijn omtrent de jacht. Per dier staat omschreven wat wel en wat niet mag. Lees het hier!  

Maandelijkse blog
Schaapjes
Blog september: Ze zijn gegroeid, onze vier kleine schaapjes. Sophie is nog net zo eigenwijs als toen ze kwam. Ze is het hoofd van het ‘gezin’. Zij bepaalt waar ze…
Klik en lees verder ..
Het monster dat kleding eet.
Blog augustus : Het monster dat kleding eet. Er verdwijnen af en toe wel eens wat kledingstukken, van slip tot sok, van zakdoek tot top. Er blijven er achter in…
Klik en lees verder ..
Drone beelden

Met dank aan Melle voor zijn inspanning kunnen we via deze link kijken naar een prachtig overzicht van onze camping.

Bijzondere bezienswaardigheid

Niet zo heel ver van de camping en te bereiken via prachtige slingerwegen, bevindt zich 1 van mijn favoriete bezienswaardigheden: "Eglise du Gour Noir".


Ook te bereiken via een mooie wandeling die start in het dorpje Lapleau. Een schitterende wandeling van zo een 11km met flink hoogteverschil, smalle paadjes, bos, water en weides.

https://www.youtube.com/watch?v=g86lamjfyWM
met dank aan Franck Cordier Photographies voor het filmpje.

Zoekertje

Afgelopen zomerseizoen hebben wij mogen genieten van de hulp van Kok Wicher en zijn vrouw Jeanne. 

Jeanne en Wicher nogmaals onze dank voor jullie zorg, lach, schoonmaakdiensten en natuurlijk de overheerlijke kookkunsten.

 

Tja en dan nu de hamvraag: Zie jij het zitten om ons komend zomerseizoen (2023) te komen assisteren? Wij denken dan aan bardienst, bediening bij het restaurant alsmede afwas en eventueel sanitair. Dan zijn wij op zoek naar jouw! Laat van je horen en we bespreken de mogelijkheden. Alvast dank.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

PS Achter de schermen wordt gewerkt aan het nieuwe reserveringssysteem. Het streven is nog altijd om deze begin oktober online te hebben. We houden jullie op de hoogte.

Openingstijden 2023: 29 april - 30 september

Wees welkom !
Bezoek onze website

Zie ook masdulac.fr.

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com