Nieuwsbrief
Januari 2022 Online lezen

Je leest momenteel de Nederlandse uitgave. Klik hier voor de Franse versie !
Vous lisez actuellement l'édition Néerlandaise.
Cliquez ici pour voir en Français.

Op dit moment op de camping ...

Is onze campingpoes Micky weer blij dat we terug zijn van een bezoek aan de Lage Landen. Erg leuk om onderweg de hoogtemeters te zien dalen tot zelfs onder nul. Nederland, de Lage Landen (Pays Bas), thuiskomen en toch op visite.

We hebben, samen met onze dierbaren, herinneringen opgehaald en nieuwe ideeën besproken. We zitten weer vol met nieuwe ideeën en barsten van de creativiteit. Waarschijnlijk vliegt 2022 net zo snel voorbij als de afgelopen 2 jaar. We gaan onze derde seizoen in en daar hebben we onwijs veel zin in.

Dit jaar sluiten we traditie getrouw af met het bakken van oliebollen om ze vervolgens uit te delen aan onze campingburen. Deze keer met een stralend zonnetje en 20°C. Op naar de jaarwisseling. Wij wensen jullie allemaal veel plezier en een fantastisch 2022.

Nieuws uit de Corrèze

Éen van onze lievelingsplekken is wel Belvédère de Gratte-Bruyère. De weerspiegeling van de lucht in de rivier, de bomen, de kleuren van blauw en groen, het is iedere keer anders. Verrassend was het wel deze keer een bruine Dordogne aan te treffen.

Er is zo veel regen gevallen dat de watervallen en zijrivieren die de Dordogne voeden met al hun overstromingen duidelijk veel modder hebben meegevoerd.

Maandelijkse blog
Herinneringen
Blog januari 2022: Nieuw en oud, vroeger en nu, herinneringen van toen je jong was of de nieuwe die je maakte op volwassen leeftijd. Het mooie van herinneringen is dat…
Verder lezen? Klik hier
Een spannend wandelpad
Blog december 2021: Op een mooie zondagmiddag in november besluiten we een wandeling te maken vanaf de camping langs het meer. Een (oud) wandelpad, wat niet meer als zodanig wordt…
Verder lezen? Klik hier
Dieren (deel IV)

Een iets minder gekleurd plaatje, toch belofte maakt schuld, van hagedis tot pad naar slang, een aantal reptielen te vinden in de Corrèze.

Gezocht

Gezocht/Gevraagd: vrijwilligers die in het vroege voorjaar zin hebben te komen helpen met schilder- en kluswerkzaamheden. Meer info, bel ons: 0628644151 !Bijzondere weken, waarvoor je nog kunt aanmelden:
- Natuurwerkweek eind april
      https://www.lesoustran.com/natuurwerkweek-voorjaar-2022/

- Bien-être week begin mei
      https://www.lesoustran.com/bien-etre-week/

- Wandelweek begin juni
      https://www.lesoustran.com/wandelweek/

UPDATE ludieke WIN ACTIE !

kado

- Aanmeldingen nieuwsbrief: 156 ! Op naar de 200.

- Likers van facebookpagina: Op weg naar de 1000. 

Onderweg naar seizoen 2022 ..

Blikken we met regelmaat terug op de afgelopen jaren. Alweer 2,5 jaar zijn er voorbij gevlogen waarin we met vallen en opstaan wijzer zijn geworden in diverse opzichten. Het leven in Frankrijk heeft ons veel goeds gebracht, daarbij hebben we zeker ook weerstand ondervonden. Met onze schouders eronder pakken we stukje bij beetje samen alles aan. 

Vanaf een afstandje kijken maakt het makkelijk te relativeren. Kijk hoe de camping zich vormde de afgelopen jaren. Net als wij.

Weetjes en/of Feitjes

Frankrijk is, in de wereld, zowel in volume als in omzet één van de grootste producenten van wijn. Concurrentie in volume en omzet heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en daarna Spanje.

Hoogstwaarschijnlijk is de wijnbouwcultuur ontstaan ten zuiden van de Kaukasus. De Griekse kolonisten uit Klein-Azië stichten in de 6e eeuw v. Chr. de handelsnederzetting Massilia (Marseille) en aldaar is men gestart met de allereerste wijngaarden. De Romeinen waren het die de wijnbouwcultuur van Noord-Frankrijk en andere delen van Midden- en Noordwest-Europa ontwikkelde. Zij waren het die begonnen met de gestructureerde systematische wijnbouw. De kerk is zich gaan bemoeien met de wijnbouw nadat keizer Constantijn de Grote in 313 het Christendom als enige en officiële geloof uitriep.

Frankrijk kent een indeling in drie groepen voor zijn wijn. Van laag naar hoog:

- Vin de France, voorheen Vin de Table

- Indication Géographique Protégée (IGP), voorheen: Vin de Pays / Landwijn met geografische herkomstbenaming

- Appellation d'Origine Contrôlée (AOC), met op Europees niveau Appellation d'Origine Protégée (AOP)

De Correze is een streek waar veel bioproducten worden geleverd, vers van het land, van de boer, rechtstreeks de winkels in. Ook op het gebied van wijnen en andere alcoholische versnaperingen is er van alles te proeven. De wijngaarden in de Correze produceren diverse kwaliteitswijnen, zelfs biologische wijnen zijn hier te verkrijgen. Voor het aperitief en het digestief gebruiken ambachtelijke fabrieken de smaken van het fruit en de aromatische planten uit de regio: pruimen, bramen, bosbessen, walnoten, kastanjes, gentiaan, paardenbloembloemen ... en als u meer van bier houdt, bieden verschillende brouwerijen u ambachtelijke bier, 100% lokaal en vaak biologisch. Om met mate van te genieten! Wij gaan ons assortiment wat dat betreft iets uitbreiden.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Op naar een fijn 2022 waarin we met elkaar veel mooie momenten mogen delen en nieuwe herinneringen mogen gaan maken.

Heb je ideeën of tips voor ons, tof. Neem gerust contact met ons op via mail of telefonisch. Graag tot binnenkort.

Hartelijke groet Monique en Bas
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com