N I E U W S B R I E F
Camping Le Soustran
Juni 2023 Online lezen

Kiekeboe

Op dit moment op de camping ...

.. komt er toch een bui uit de lucht vallen. Dat is lang geleden. Van die grote dikke druppels en een boem en een knal van onweer. Er was vlak daarvoor nog een heerlijk zonnetje en die komt dadelijk ook weer terug. Gezellig schuilen we bij de bar. 
We hebben het goed met elkaar op de camping. Er is een leuk aantal gasten en naast de klussen die te doen zijn is er tijd voor een gezellig praatje. 

Dierenvrienden

Een jonge kitten hard miauwend in de vroege uurtjes van de ochtend, iedere dag verder zwervend over de camping. Een uit het nest gevallen vogeltje. Een egeltje met een gewonde snuit. 

Deze dieren laten we natuurlijk niet aan hun lot over. Op z'n minst kunnen we een poging wagen ze een kans op leven te geven.

 

Dus in de weer met passend voedsel (van zacht, hard kattenvoer, naar regenwormen en rupsjes), dekens en liefde.

 

Het katertje heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden, het vogeltje heeft het helaas maar 3 dagen overleefd en de egel die is weer aan de wandel gegaan.

 

Ben je ook dol op dieren, ga dan eens langs bij de lamaboerderij in 'Lama'ziere Basse (18km). Daar kun je gezellig wandelen en knuffelen met Lama's. Daarnaast zijn er meer dieren uit Zuid Amerika te vinden, zoals Chinchilla's, Cavia's en Araucana-kippen.

Meer info, klik hier voor de flyer en hier voor de website.

Châteaux

Er zijn heel wat kastelen en ruïnes in de buurt te vinden. Sommige niet voor publiek toegankelijk, een aantal gelukkig wel. Geheel of gedeeltelijk gerenoveerd met hun eigen verhaal en geschiedenis. Regelmatig organiseert men bij deze kastelen ook concerten of workshops of animaties etc.

 

Kom je in juli naar de camping dan kun je boogschieten bij Chateau Ventadour, worden er middeleeuwse markten georganiseerd en kun je troubadours ontmoeten. Zeker in Ventadour wordt er veel georganiseerd deze zomer. 

 

Bij Chateau du Val, bij Bort les Orgues, is het iedere woensdag genieten van live muziek. Van Jazz naar Rock in een prachtig decor en een gezellige ambiance.

 

Bij Les Tours de Merle (wel wat verder rijden), worden er voorstellingen gehouden met ridders, jonkvrouwen, paarden en komedianten. Natuurlijk een prachtig feest om mee te maken. Een dagelijks spektakel vanaf 27 juli t/m 17 augustus.

 

Bij Le Chateau de Sédières (ook wat verder rijden, maar ook zo mooi) is het genieten van livemuziek op de maandagen in de zomermaanden, en zijn er verder nog evenementen zoals exposities etc.

 

Van al het bovenstaande zijn de complete agendas te vinden in de receptie.

Maandelijkse blog
Weetjes en/of Feitjes

Oplossing voor het probleem 'le' of 'la' of 'un' of 'une'.

Met engelse uitleg!

 

KLIK HIER,
en verbaas je over de Franse oplossing ;-)

 

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Openingstijden 2023: 29 april - 30 september

Wees welkom !
facebook  twitter  pinterest  linkedin  youtube  instagram 
BEZOEK ONZE WEBSITE
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com