N I E U W S B R I E F
Camping Le Soustran
Mei 2023 Online lezen

Het kampeerseizoen is weer begonnen, het genieten ook ;-) op kampeerplaats 1 !

Op dit moment op de camping ...

... is het bijzonder weer. Terwijl ik dit type, schijnt de zon en regent het tegelijkertijd. Na een fantastische natuurwerkweek met (wat een geluk) goed weer, is blijkbaar nu het regenseizoen aangebroken. Absoluut noodzakelijk voor de natuur, het grondwater komt hopelijk zo weer op peil.

De natuur is geëxplodeerd inmiddels. Hoe kaal alles was zo een 2 à 3 weken geleden, zo groen is het nu. De wilde bloemen schieten weer uit de grond. Het is prachtig. 

Met dank aan een gast die vorig jaar rond deze tijd bij ons verbleef, hebben we een lijst (klik hier) met -in deze periode- bloeiende planten, bloemen, struiken, bomen, te vinden op de camping.

Zo vind je hier het muizenoor: 

Stijve ogentroost:

Kruipend zenegroen: 

Natuurwerkweek 2023

De laatste week van april, net voor de opening van seizoen 2023, was het voor de tweede keer zo ver: 'De natuurwerkweek'. Gasten van het eerste uur aangevuld met 5 extra kanjers, het bleek een topteam! Wat is er ontzettend veel werk verzet. Er stond ook stiekem wel veel op ons lijstje. STOND ! Dat is toch geweldig om te kunnen zeggen. Het was ook echt super gezellig, we hebben zelfs 'frère Jacques' in canon gezongen. Nou zou ik een videootje kunnen toevoegen ... maar of ik daar iedereen een plezier mee doe ;-)

Onze hartelijke dank aan Theo en Ank, Annemarie en Herman, Mark en Vera en hun dochters Amelie en Celine, Kees en Mieke, Dirk en Christien, Arnold en Thérèse.

TROTS

Wat zijn we trots ! We hebben de ACSI Award gewonnen in de categorie "Greatest little campsite France". Jullie hebben massaal op onze camping gestemd. En daarvoor willen wij jullie onwijs bedanken. Er zijn in Frankrijk in deze categorie (beste kleine, fijne camping) 472 campings ! En daarvan staan wij nu op nummer 1.  Bijna ongelofelijk. Afgelopen donderdag ontvingen we uit handen van Marina en Peter, inspecteuren van de ACSI de award in handen. Natuurlijk kon de champagne niet uitblijven. Nogmaals IEDEREEN DIE OP ONS HEEFT GESTEMD, DANK JE WEL !

Maandelijkse blog
Mini winkeltje

Vanaf vandaag hebben we ook te koop, zowel via onze 'broodjesservice online' als in de receptie van de camping : verse eieren van onze eigen kippen, honing van onze buurman, imker te Pellachal (Neuvic), kazen van de kaasboerderij te Fontloube (Neuvic), vruchtensiroop en homeopatische producten van de kwekerij Raulhac (Neuvic), bier uit de Corrèze en we proberen dit aanbod uit te breiden.

Geen fabeltje, het is echt waar, in mei leggen alle vogels een ei !

Weetjes en/of Feitjes

Le coq de pêche Limousin au Concours National de Neuvic of te wel de de Nationale Vishanen Competitie. Dit klinkt vast heel erg vaag.

In Neuvic wordt ieder jaar op 1 mei een groot feest gevierd. Het hele dorp staat vol met marktkraampjes en het is ontzettend gezellig. Doel van deze dag, het keuren van hanen waarvan hun veren gebruikt worden bij de constructie van visvliegen. Verschillende fokkers en de Corrèze Fishing Federation zijn dan aanwezig om dit proces te introduceren. Bijzonder knap wat ze kunnen maken van die hanenveren. Het zijn net echte insecten !

Volgend jaar gaan wij open op 28 april, dus kom kamperen en bezoek dit dorpsfeest !

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Openingstijden 2023: 29 april - 30 september

Wees welkom !
facebook  twitter  pinterest  linkedin  youtube  instagram 
BEZOEK ONZE WEBSITE
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com