Kom wandelen in de Corrèze.

Wandelen in de Corrèze:

Dit prachtige gebied ligt ten oosten van de Dordogne. Deze 5-daagse wandelvakantie loopt over bos en zandpaden en geasfalteerde wegen, door dorpen, langs weilanden en door bossen. Je komt langs uitzichtpunten, watervallen, middeleeuwse dorpjes, kastelen en kerkjes. De hele week overnacht je op onze camping. Dit kun je doen door te kiezen voor een staanplaats voor eigen tent, caravan of camper, maar je hebt ook de mogelijkheid een stacaravan te huren.

Deze wandelvakantie kun je boeken vanaf 1 september t/m 30 september en vanaf 15 mei t/m 15 juni.

Wat kun je verwachten:

Iedere morgen (5x) staat het ontbijt klaar tussen 8:30u en 10:00u.  Je kunt zelf, tijdens het ontbijt, je lunchpakket klaarmaken (lunchpakket pp: 1 flesje water, 1 (door jezelf belegd) stokbrood, 1 stuk fruit, 1 mueslireep).

Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar het startpunt van de wandeling. Je wandelt en geniet, neem vooral de tijd.

Bij aankomst terug op de camping ontvang je een drankje naar keuze en een versnapering.
Alvorens je aanschuift voor een lekkere maaltijd kun je nog even relaxen, bijkomen van de wandeling of je neemt nog een heerlijke afkoelende duik in het meer of het zwembad.

Het avond eten (zorgvuldig bereid en wisselend per dag) staat voor je klaar bij het restaurant om 19:30. Je ontvangt bij het diner 2 consumpties naar keuze (wijn, bier, fris).

Overdag maak je kennis met de indrukwekkende natuur, de zachtmoedige valleien en flink beboste heuvels. En dat is slechts een willekeurige greep uit het aanbod dat de Corrèze zo bijzonder maakt.  Langs het pad vind je bovendien een overvloed aan wilde bloemen en daar tussendoor dansen talloze vlinders. Volop genieten, dat garanderen wij.

Prijs van dit arrangement:

Slechts 197,50 euro per persoon voor 5 verzorgde wandeldagen incl. bovengenoemde ontbijt, lunchpakket, welkom terug ontvangst, diner. Excl. overnachtingen. Rustdagen invoegen kan natuurlijk ook.

Wens je niet 5 dagen te wandelen maar minder; Voor dit arrangement bestaande uit een ontbijt, een lunch, een versnapering tussendoor en een diner vragen wij 42,50 euro per persoon per wandeldag. Je kiest zelf welke wandelroute je wenst te doen.

RESERVEER VANDAAG NOG

EN KOM WANDELEN EN VOLOP GENIETEN

INCLUSIEF (iedere wandeldag)

 • ontbijt met koffie/thee/water;
 • lunchpakket door jezelf bereid bij het ontbijt (1 flesje water, 1 (door jezelf belegd) stokbrood, 1 stuk fruit, 1 mueslireep);
 • welkom terug drankje (wijn, bier, water, frisdrank) en versnapering;
 • avondeten speciaal met liefde bereidt * inclusief 2 consumpties naar keuze (wijn, bier, fris);
  * wisselend van pizza tot maaltijdsalade, van kip van de grill met frietjes tot ovenschotel, natuurlijk rekeninghoudend met eventuele dieetwensen.
 • routebeschrijving en informatie;
 • assistentie bij problemen.

EXCLUSIEF

 • Je hebt de mogelijkheid een staanplaats te reserveren voor eigen tent, caravan of camper. Ook verhuren wij stacaravans.

KENMERKEN

 • reliëf: licht/matig tot pittig door heuvelachtig gebied;
 • individueel (liever in groepsverband wandelen,  dan is de wandelweek wellicht wat voor u, klik hier voor meer informatie);
 • klimaat: wisselend, afhankelijk van seizoen. Van warm tot frisjes;
 • wandeldagen: 5;
 • je kiest zelf welke wandeling geschikt is, op basis van km’s, hoogteverschillen, en bezienswaardigheden (keuze uit ±31 wandelingen);
 • wij verstrekken je de gpx coördinaten van de gekozen wandeling.

BELANGRIJK

 • Zorg zelf voor voldoende vocht (water) voor tijdens je wandeling. In het dorp (4km van de camping) kun je inkopen doen.
 • Mocht je overwegen met het vliegtuig, (flix)bus of trein naar de camping komen, dan kunnen wij jou en je bagage tegen een kleine vergoeding ophalen. Neem dan svp even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

MIJN WANDELVAKANTIE

Met een groep eropuit:
Zie dan de informatie over onze wandelweek, klik hier !

Voorbeelden van een mogelijke indeling:

EERSTE DAG

La cascade de Neyrat. ‘Opwarmertje’, je wandelt zo een 10km. Denk er wel aan, het terrein is niet vlak. De route loopt langs een prachtige waterval.

TWEEDE DAG
Sentier des Gorges. Op het programma staat een wandeling van 14km door een prachtig dorpje langs mooie uitzichtpunten op de Dordogne.

DERDE DAG
Un air de montagne. Een behoorlijk pittige wandeling van 18km waar je gerust de hele dag voor uit kunt trekken.

VIERDE DAG
Sentier de charbonniers. Een wandeling door de schitterende natuur langs een eeuwenoud kerkje in de bossen van 10,5km.

VIJFDE DAG
Le Prieuré de Saint-Angel. Niet een hele moeilijke wandeling van 12km door het dal van de rivier Triouzoune (die naar het meer stroomt).

.