Kom wandelen in de Corrèze.

Wandelen in de Corrèze:

Dit prachtige gebied ligt ten oosten van de Dordogne. Deze 5-daagse wandelvakantie loopt over bos en zandpaden en geasfalteerde wegen, door dorpen, langs weilanden en door bossen. U komt langs uitzichtpunten, watervallen, middeleeuwse dorpjes, kastelen en kerkjes. De hele week overnacht u op onze camping. Dit kunt u doen door te kiezen voor een staanplaats voor eigen tent, caravan of camper, maar u heeft ook de mogelijkheid een Mobile Home of caravan te huren.

Deze wandelvakantie kunt u boeken vanaf 15 september t/m 31 oktober en van 1 april t/m 15 juni.

Met (flix)bus, trein of vliegtuig op wandelvakantie, dan is dit arrangement een goed idee ! Wij halen u bij vliegveld, trein- of busstation op tegen een geringe vergoeding. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wat kunt u verwachten:

Iedere morgen (5x) serveren wij uw ontbijt om 8:30u bij het restaurant op de camping. U kunt zelf, tijdens het ontbijt, uw lunchpakket klaarmaken (lunchpakket pp: 1 flesje water, 1 (door u zelf belegd) stokbrood, 1 stuk fruit, 1 mueslireep).

Om 9:30u vertrekken we naar uw wandel vertrekpunt van die dag. U wandelt en geniet, neemt u vooral uw tijd. U informeert ons (per smsje of telefoontje) op het moment dat u uw eindpunt bijna bereikt heeft. Wij halen u (afhankelijk van locatie) op binnen de 30 en 60min en brengen u terug naar de camping (er kunnen maximaal 4 personen per keer mee met de bus).

Bij aankomst terug op de camping ontvangt u een drankje naar keuze en een versnapering.
Alvorens u aanschuift voor een lekkere maaltijd kunt u nog even relaxen, bijkomen van de wandeling of u neemt nog een heerlijke afkoelende duik in het meer of het zwembad.

Uw avond eten (zorgvuldig bereidt en wisselend per dag) staat voor u klaar bij het restaurant om 19:30. U ontvangt bij uw diner 2 consumpties naar keuze (wijn, bier, fris).

Overdag maakt u kennis met de indrukwekkende natuur, een stromende Dordogne, andere rivieren, de zachtmoedige valleien en flink beboste heuvels. En dat is slechts een willekeurige greep uit het aanbod dat de Corrèze zo bijzonder maakt.  Langs uw pad vindt u bovendien een overvloed aan wilde bloemen en daar tussendoor dansen talloze vlinders. Volop genieten, dat garanderen wij u.

Prijs van dit arrangement:

Slechts 197,50 euro per persoon voor 5 verzorgde wandeldagen incl. bovengenoemde ontbijt, lunchpakket, welkom terug ontvangst, diner, vervoer vanaf de camping naar beginpunt wandeling en vanaf eindpunt wandeling terug naar de camping. Excl. overnachtingen. Rustdagen invoegen kan natuurlijk ook.

Wenst u niet 5 dagen te wandelen maar minder; Voor dit arrangement bestaande uit een ontbijt, een lunch, een versnapering tussendoor en een diner vragen wij 42,50 euro per persoon per wandeldag. U kiest zelf welke wandelroute u wenst te doen.

MIJN WANDELVAKANTIE

INCLUSIEF (iedere wandeldag)

 • ontbijt met koffie/thee/water;
 • lunchpakket door u zelf bereid bij het ontbijt (1 flesje water, 1 (door u zelf belegd) stokbrood, 1 stuk fruit, 1 mueslireep);
 • welkom terug drankje (wijn, bier, water, frisdrank) en versnapering;
 • avondeten speciaal voor u met liefde bereidt * inclusief 2 consumpties naar keuze (wijn, bier, fris);
            * wisselend van pizza tot maaltijdsalade, van kip van de grill met frietjes tot ovenschotel, natuurlijk rekeninghoudend met eventuele dieetwensen.
 • vervoer vanaf camping naar beginpunt van de wandeling;
 • vervoer vanaf eindpunt wandeling terug naar de camping;
 • routebeschrijving en informatie;
 • assistentie bij problemen.

EXCLUSIEF

 • U heeft de mogelijkheid een staanplaats te reserveren voor eigen tent, caravan of camper. Ook verhuren wij Mobil Homes.

KENMERKEN

 • reliëf: licht/matig tot pittig door heuvelachtig gebied;
 • individueel of met max. 4 personen per dag (ivm vervoer);
 • klimaat: wisselend, afhankelijk van seizoen. Van warm tot frisjes;
 • wandeldagen: 5;
 • u kiest zelf welke wandeling voor u geschikt is, op basis van km’s, hoogteverschillen, en bezienswaardigheden (keuze uit 31 wandelingen);
 • wij verstrekken u de gpx coördinaten van de gekozen wandeling.

BELANGRIJK

 • Zorg zelf voor voldoende vocht (water) voor tijdens uw wandeling. In het dorp (4km van de camping) kunt u inkopen doen.
 • Mocht u overwegen met het vliegtuig, (flix)bus of trein naar de camping komen, dan kunnen wij u en uw bagage tegen een kleine vergoeding ophalen. Neemt u dan svp even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

MIJN WANDELVAKANTIE

MIJN WANDELVAKANTIE

Voorbeelden van een mogelijke indeling:

EERSTE DAG

La cascade de Neyrat. ‘Opwarmertje’, u wandelt zo een 10km. Denk er wel aan, het terrein is niet vlak. De route loopt langs een prachtige waterval.

TWEEDE DAG
Sentier des Gorges. Op het programma staat een wandeling van 14km door een prachtig dorpje langs mooie uitzichtpunten op de Dordogne.

DERDE DAG
Un air de montagne. Een behoorlijk pittige wandeling van 18km waar u gerust de hele dag voor uit kunt trekken.

VIERDE DAG
Sentier de charbonniers. Een wandeling door de schitterende natuur langs een eeuwenoud kerkje in de bossen van 10,5km.

VIJFDE DAG
Le Prieuré de Saint-Angel. Niet een hele moeilijke wandeling van 12km door het dal van de rivier Triouzoune (die naar het meer stroomt).

.

MIJN WANDELVAKANTIE