Cursus beeldhouwen en schilderen.

Beeldend kunstenares Ine de Cock van Artine.nl verzorgt in het voorjaar en najaar van 2023 een cursus beeldhouwen en schilderen bij ons op de camping.

Deze cursus is zowel voor beginners als voor gevorderden een goed idee. Alle deelnemers worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap aan de hand meegenomen en als je al ervaring hebt kan je zelfstandiger werken en word je van goede tips voorzien. Er wordt bij voorkeur buiten gewerkt, al is er voor de zekerheid ook een binnenruimte beschikbaar. Wij denken aan een maximale groepsgrootte van 8 personen (en minimaal 4 personen). Op deze pagina tref je voorbeelden van werk eerder gemaakt door cursisten.

Beeldhouwen

Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin)beeld, je kan kiezen tussen diverse soorten speksteen en serpentijn. De steen kan zelf meegenomen worden.

Schilderen

Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleidt Ine je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool), kan je kiezen om een ’traditioneel’ schilderij te maken in acryl, of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media *). Doeken en verf kunnen zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.

Data: aankomst 17 juni t/m 23 juni en 28 augustus t/m 3 september.
Dag 1 is de aankomst en kennismaking (diner).
Dag 2 en 6 werken we ’s ochtends en ’s middags onder begeleiding.
Op dagen 3, 4 en 5 wordt er ’s ochtends onder begeleiding gewerkt, ’s middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie).
En op dag 6 zitten we ’s middags met een hapje en drankje rond de gemaakte werken.
Vertrek dag 7 na het ontbijt.

De prijs van de cursusweek: vanaf 430 (kampeerplaats of accommodatie los bij te boeken). Deze prijzen zijn incl. kennismakingsdiner op dag 1, vijf lunches, borrel op dag 6, gebruik materialen (bokken, beitels, schuurpapier, kwasten, ezels, etc.), koffie/thee tijdens de cursus en toeristenbelasting, maar excl. steen, doek en verf.

Het ontbijt kan eventueel via de camping geregeld worden via de broodjesservice. In de omgeving van de cursuslocatie bevinden zich een aantal restaurants en ook op de camping zelf is een petit-restaurant aanwezig.

De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht bedraagt 950 km.

Voor nadere informatie kan je mailen (Ine voor informatie over de cursus of Bas en Monique voor informatie over het verblijf en reserveringen).

Ja ik doe graag mee en reserveer meteen