Cursus beeldhouwen en schilderen.

In het voor- en najaar van 2023 verzorgt beeldend kunstenares Ine de Cock van Artine.nl een cursus beeldhouwen en schilderen bij ons op de camping. Deze cursus is voor zowel voor beginners als voor gevorderden een goed idee.

Alle deelnemers zullen individueel worden begeleid. Ben je nieuw in de wereld van schilderen of beeldhouwen, je zult veel leren en bovenal genieten van wat er mogelijk is. Stap voor stap begeleid Ine je in je eigen creatieve proces. Ben je al wat meer ervaren? Dan kun je wat zelfstandiger werken en zal Ine je van goede tips voorzien.

Het idee is om zo veel mogelijk buiten aan de slag te gaan, heerlijk in de mooie groene natuur. Natuurlijk is er voor de zekerheid ook een binnenruimte beschikbaar. Wij denken aan een maximale groepsgrootte van 8 personen (en minimaal 4 personen). Op deze pagina tref je voorbeelden van werk eerder gemaakt door cursisten.

Beeldhouwen

Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin)beeld. Je kan kiezen tussen diverse soorten speksteen en serpentijn. Na afloop mag je natuurlijk je eigen creatie meenemen naar huis.

Schilderen

Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleidt Ine je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool), kan je kiezen om een ’traditioneel’ schilderij te maken in acryl, of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media *). Doeken en verf kunnen zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.

Data: aankomst 17 juni t/m 23 juni en 28 augustus t/m 3 september.
Dag 1 is de aankomst en kennismaking (diner).
Dag 2 en 6 werken we ’s ochtends en ’s middags onder begeleiding.
Op dagen 3, 4 en 5 wordt er ’s ochtends onder begeleiding gewerkt. ’s Middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie).
En op dag 6 zitten we ’s middags met een hapje en drankje rond de gemaakte werken.
Vertrek dag 7 na het ontbijt.

Zin gekregen in een creatieve week in de prachtige natuurlijke omgeving van de Franse Corrèze? Je bent van harte welkom.

De prijs van de cursusweek: vanaf 430 (kampeerplaats of accommodatie los bij te boeken). Deze prijzen zijn incl. kennismakingsdiner op dag 1, vijf lunches, borrel op dag 6, gebruik materialen (bokken, beitels, schuurpapier, kwasten, ezels, etc.), koffie/thee tijdens de cursus en toeristenbelasting, maar excl. steen, doek en verf.

Eventueel kun je ontbijt bestellen via de broodjesservice op de camping. Geen zin om te koken, in de omgeving van de camping bevinden zich een aantal restaurants en tevens is er op de camping zelf een petit-restaurant aanwezig.

De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht bedraagt 950 km.

Voor nadere informatie kan je mailen (Ine voor informatie over de cursus of Bas en Monique voor informatie over het verblijf en reserveringen).