Camping le Soustran                NIEUWSBRIEF maart 2019
 

Gerelateerde afbeelding 

              Lente en vakantiekriebels

 


Tja, ik weet niet hoe het bij u zit, maar de
voorjaarskriebels heb ik toch al wel te pakken. Heerlijk die zon. In het vroege voorjaar erop uit met de tent, ochtenddauw, de eerste zonnestralen,een kopje koffie met de geur van vers gemaaid gras en uitzicht naar het bos en de landerijen. In één woord 'heerlijk'. Begin van de vakantiekriebels. Waar gaan we deze zomer naar toe?


                        Voor ons geen verrassing, wij zijn er al uit  

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, gaan we de komende maanden in iedere nieuwsbrief aandacht geven aan een stad of dorp uit de omgeving van de camping. We starten met onze eigen gemeente: Neuvic.

Neuvic is een stadje in New Aquitaine in het hart van de Corrèze. Het wordt beschouwd als één van de grootste in het departement. Het bevindt zich in het Centraal Massief, ongeveer 20km van Ussel, ten westen van
de Gorges de la Dordogne. Volgens historici zou de stad zijn naam ontlenen aan de Gallo-Romeinse Novus Vicus. Neuvic heeft stadsrechten sinds de 13e eeuw. In de loop van de volgende eeuwen was Neuvic de thuisbasis van veel religieuzen. Een kuuroord met het Blauwe Vlag-label. Het is nu een belangrijke toeristische bestemming in de regio en biedt een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, evenals prachtige monumenten om te ontdekken tijdens een verblijf.

Dynamisch en levendig, het kleine stadje Neuvic met zijn bewaarde tradities en zijn authenticiteit die het zijn charme geven.

Bezienswaardigheid: het prachtige Arboretum bij het kasteel van Neuvic. www.larboretum-neuvicdussel.com

En natuurlijk ook deze maand weer een nieuw blog online. Deze keer met een dubbele titel : 
Nostalgie of jeugdsentiment en Het heden, de reden en de toekomst. 

Een hoop te lezen dus, klik op deze link of bezoek de site www.lesoustran.com/blog.

Lente groetjes van
Marijke, Peter, Bas en Monique

 

    www.lesoustran.com
 
 
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen klik hier, uw profiel aanpassen klik hier.