Oktober 2022 Online lezen
Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

...is het een kale boel. 

Het moest er een keertje van komen en dat keertje was de afgelopen week. De coniferen zijn gesnoeid.

 

Van voor, naar achter, van links naar rechts en ook van boven is er een heel stuk af.

 

De camping is nu net een slagveld met overal takken en bossen takken en nog meer takken. Het grote opruimen is begonnen.

Ook is de camping inmiddels gereed voor de winter. Alles wat kapot kan vriezen is of ingepakt, of in veiligheid gebracht. En we zijn alweer een beetje aan het klussen. Zo is de loos put voor campers vernieuwd, een lekkende put buiten het sanitair-gebouw gerepareerd en worden de muren bij de bar opnieuw 'ge-crepi-ed'*.

 

)* Crepi is een soort gevelpleister dat voornamelijk bestaat uit cement en zand. Crépi wordt ook wel sierpleister genoemd en kan dienen als afwerkingsmateriaal voor zowel binnen als buiten. 

De benzine prijzen rijzen de pan uit,
dus wij doen zuinig,
we hebben onze zitmaaier ingeruild voor een alternatief ;-)

 

En zoals beloofd kunnen we met jullie delen: 
Het nieuwe RESERVERINGSSYSTEEM IS ONLINE !!!
We hopen jullie te mogen verwelkomen seizoen 2023.

BIENVENUE !

Frankrijk in Beeld

FrankrijkinBeeld is een leuke informatieve website over allerlei onderwerpen die met Frankrijk te maken hebben. Sinds kort vind je onze camping ook op deze website. De heren achter dit bedrijf promoten met plezier hun onderneming en de campings op diverse vakantiebeurzen. En zo tref je ons daar dus ook !

 

Kom je een flyer van ons tegen op een beurs, maak dan een foto met de flyer in je hand en de beursstand op de achtergrond, reserveer een plaatsje voor seizoen 2023 en je ontvangt bij aankomst op de camping een flesje wijn kado !

Maandelijkse blog
Waar zijn de vogels?
Blog oktober 2022: Kunnen jullie ook zo genieten van fluitende en tjirpende vogels? Het geluid van een ochtendconcert voor dag en dauw en dat dan zo lekker doorgaat gedurende de…
Verder lezen, klik hier ..
Schaapjes
Blog september: Ze zijn gegroeid, onze vier kleine schaapjes. Sophie is nog net zo eigenwijs als toen ze kwam. Ze is het hoofd van het ‘gezin’. Zij bepaalt waar ze…
Verder lezen, klik hier ..
Brutale vraag

Voor ons is niets zo belangrijk dan blije en tevreden gasten. Heb jij genoten van een heerlijke kampeervakantie op onze camping. Wij hopen natuurlijk van wel. Mogen wij jullie dan een brutale vraag stellen?

Het is namelijk mogelijk, wanneer wij 20 positieve reviews (de hoogte van het cijfer telt ook nog mee) of meer hebben ontvangen bij Zoover, dat wij kans maken op een Zoover Award. We zitten nu op 7 stuks in 2022. Een review schrijven kan hier: https://www.zoover.nl/frankrijk/limousin/neuvic-correze/le-soustran/camping

Dit zelfde geldt voor ACSI. Wij zijn genomineerd voor de ACSI Awards 2023.

ACSI reikt awards uit in acht verschillende categorieën. Zelf denken wij dat we kans maken om te winnen in categorie 'CAMPING MET HET BESTE SANITAIR'. Jij ook? Stem dan op ons. Dat kan via: https://www.eurocampings.nl/awards/
 
Door te stemmen maak je bij de ACSI ook kans op prijzen.

Beetje brutaal is het wel, dus alvast bij voorbaat dank je wel
Bijzondere bezienswaardigheid

Dit is een plek die ook nog op ons verlanglijstje staat om te gaan bekijken: 

 

Clédat

het mysterie van het verlaten dorp

(op ±50km vanaf de camping)

In een rotsachtige chaos, een magische en betoverende plek: de ruïnes van het dorp en zijn eeuwenoude bomen, de kapel van het Maison des Pauvres (12e eeuw), de Bonne Fontaine Sainte Madeleine, de dorpsfontein, het huisje en zijn oven, de sculpturen van graniet, de rots van de narcissen en zijn panorama op de Corrèze, ...

Twintig jaar geleden onder de braamstruiken vandaan gekomen en nu een plaats om niet zomaar aan voorbij te gaan tijden mooie wandelingen. Met regelmaat tegenwooordig het decor voor culturele evenementen rond het thema "Erfgoed en natuur in Clédat".

Meer weten over Clédat, klik dan hier !

Info via de website van het VVV van de Corrèze, klik dan hier !

Zoekertje

We zoeken groene vingers en rechter handen, want we zetten onze 'nieuwe' traditie voort, jaar 2 komt eraan van 

de Natuurwerkweek van Le Soustran 2023.

Een week vol werken en genieten in de natuur, kamperen, inspiratie, creativiteit en gezelligheid. Voor het voorjaar van 2023 staat ‘ie wederom gepland en wel op 23 april. 

Meer informatie via deze link !
Wees welkom, vele handen maken ligt werk en veel gezelligheid. 

Ook zoeken we wandelaars, ken je iemand die graag wandelt of ben je dat toevallig zelf, kom dan gezellig meewandelen tijdens onze wandelweken. 

De wandelweek wordt 2x per jaar georganiseerd, namelijk:
- zondag 14 t/m zaterdag 20 mei
- zondag 4 t/m zaterdag 10 september

Meer informatie vind je via deze link!

En dan hebben we ook nog iets nieuws komend jaar. We organiseren namelijk in samenwerking met beeldendkunstenares Ine de Cock een cursus Beeldhouwen en Schilderen

Ook daar voor zijn we op zoek naar deelnemers. Lijkt het je wat, dan kun je via deze link meer informatie over deze interessante cursus vinden.

Ken je iemand die wel geïnteresseerd zou kunnen zijn, delen van bovenstaande en/of onze hele nieuwsbrief wordt heel erg door ons gewaardeerd.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Openingstijden 2023: 29 april - 30 september

Wees welkom !
Bezoek onze website

Zie ook masdulac.fr.

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com