Augustus 2022 Online lezen
Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

Wat een top zomermaand hebben we achter de rug. Zon en warmte volop. Echt een zomervakantie zoals je wenst. Gezelligheid. Een camping vol met gezinnen, families, stellen, vrienden, honden. 
We hebben spellen gespeeld, broodjes en marshmallows gebakken bij het kampvuur, ge-bbqt en geborreld. Er is door de kinderen zelf ook van alles georganiseerd, zo konden we o.a. genieten van een poppenkast voorstelling. 

We hebben afgelopen maand spannende dingen meegemaakt. In één week tijd de brandweer en ambulance op de stoep is toch wel even schrikken. Heel mooi om te mogen ervaren hoe de hulpvaardigheid van de kampeerders onderling is. Een vriendelijk woord, een arm, even de kinderen opvangen. Lieve mensen, jullie zijn fantastisch.

Voor ons was het het allereerste 'normale' seizoen en dus druk voor ons. Dat was even wennen. Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve woorden en glimlach.

Weetjes en/of Feitjes

15 augustus is het vandaag, de dag van 'Marie l’Assomption' of te wel, Maria ten hemelvaart.
Jawel, Frankrijk is overwegend katholiek, dus dit wordt fanatiek gevierd. Bijna alle winkels zijn dicht en iedereen is vrij (prima dag trouwens om te reizen want de autowegen zijn leeg). Iedereen gaat naar de kerk en er worden overal evenementen georganiseerd, rommelmarkten, braderieën, etc.

Maandelijkse blog
Het monster dat kleding eet.
Blog augustus : Het monster dat kleding eet. Er verdwijnen af en toe wel eens wat kledingstukken, van slip tot sok, van zakdoek tot top. Er blijven er achter in…
klik hier om verder te lezen
Muziek
Blog juli 2022: Soms ontstaan er spontaan mooie ontmoetingen waar wij getuigen van mogen zijn. Een aantal weken terug was het een ontmoeting tussen een aantal zeer muzikale en mooie…
klik hier om verder te lezen
Mooi nieuws

10 augustus ontvingen we van de officiële Franse organisatie ATOUT FRANCE *** (drie sterren)! Het was een lange weg, we zijn daar zeker, achter de schermen, al een jaar mee bezig. Een hoop uitzoekwerk en moeilijke vragenlijsten, aanpassingen doorvoeren etc. Daarom zijn we super blij dat het gelukt is. 

Atout France is het Franse agentschap dat belast is met de ontwikkeling van het toerisme. Deze economische belangengroepering treedt op als enige vertegenwoordiger van de overheid in de toeristische sector.

 

Campingverhalen en kinderpraat

Kinderen kunnen zo heerlijk ongegeneerd vragen stellen. Zo kwamen de volgende vragen bijvoorbeeld voorbij:

"Was je vanaf je geboorte al grijs?"

"Mag ik een gratis cola?
Antwoord: "Nee, sorry daar kunnen we niet aan beginnen"
Reactie terug van het kind: "Ach ik kan het toch altijd proberen."

"Woon jij in die caravan"
Antwoord: "Ja."
"Woon je daar alleen?"
Antwoord: "Ja."
"Dat vind ik zielig!"

"Kun je niet gewoon mee met ons naar huis? Er is nog plaats in de kofferbak!"

De wat ouderen kinderen, ook wel jeugd of jong volwassenen genoemd, mogen van ons altijd tot in de wat latere uurtjes in de recreatieruimte 'chillen'!

Verbaasd waren wij wel toen wij mee hoorde zingen met de muziek uit hun speakers: "Met de vlam in de pijp, scheur ik door de Brennerpas...".

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Wij zijn geopend van 24-4 t/m 30-9

Wees welkom !
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com