Juli 2022 Online lezen
Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

... is de zomervakantie begonnen. Een gezellige bedrijvigheid en nog velen onderweg. We gaan er een fijne zomer van maken met zijn allen.

Gisteren was het 14 juli, een feestdag in Frankrijk. In de omgeving was er van alles te doen, zoals brocantes en live muziek. Wij hebben s'avonds genoten van een gezellig kampvuur en we hebben broodjes gebakken in het vuur met behulp van een tak. Met zijn allen zijn we toen naar het meer gelopen om te genieten van een prachtige vuurwerkshow en de opkomende volle maan.

Weetjes en/of Feitjes

14 juli, dag van de Parijse revolutie die de nationale feestdag van Frankrijk is geworden, is een mengeling van plechtigheid (militaire parades) en feestelijkheid (openbaar bal en vuurwerk). De bestorming van de Bastille op 14 juli 1789 wordt in Frankrijk al meer dan een eeuw herdacht.

 

Meer weten = meer lezen = klik hier !

Maandelijkse blog
Muziek
Blog juli 2022: Soms ontstaan er spontaan mooie ontmoetingen waar wij getuigen van mogen zijn. Een aantal weken terug was het een ontmoeting tussen een aantal zeer muzikale en mooie…
Lees meer, klik hier
Ouessant
Blog juni 2022: Ze zijn er hoor, hehe eindelijk. Na lang ernaar uitgekeken te hebben, grazen er sinds gisteren einde middag 4 kleine schaapjes in onze weide. Wat een heerlijke…
Lees meer, klik hier
Onderweg naar seizoen 2022 ..

... is het klussen inmiddels gestopt. We zijn aan het genieten van de gasten, de kinderen, de dieren en alles wat met de camping te maken heeft.

Er staan wel nog wat projecten op het programma voor seizoen 2023. Zoals o.a. het vervangen van nog een viertal veranda's. Ieder jaar pakken we iets aan. Zin om te helpen?: In de natuurwerkweek van 2023 eind april zullen we ook dit soort klussen aanpakken, dus van harte welkom ;-)

Met de schaapjes gaat het goed, ze groeien, zijn vrolijk en kunnen worden geaaid. De kippen en schapen wonen tegenwoordig samen en dat is een gezellige boel. 

Ondertussen hebben wij gisteren getekend voor een schitterende kans, we hebben een stuk grond met een oud huis en bijgebouwen gekocht wat uitkijkt over het meer. Dit wordt een heel groot renoverings-project waar wij komend najaar en winter aan zullen gaan beginnen. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen van dit nieuwe project op www.masdulac.fr

 

Campingverhalen en kinderpraat

Voordat het vuurwerk begint, maken de papas en de mamas hun kids alvast klaar voor de nacht. Pyamas aan, tanden gepoetst, zodat ze direct na het vuurwerk hun bedjes in kunnen.

Zo begint tijdens het kampvuur een leuk gesprek. Mama zegt tegen zoonlief: "Wat dacht je ervan? Wat hadden we afgesproken?"

Waarop zoon zegt: "Okkeeeee, ik ga wel alvast een schone onderbroek aantrekken en ...."

Waarop ik zeg: "Een schone onderbroek, waarom draai je hem niet gewoon een keer binnenstebuiten, dan kan ie nog wel een dagje mee toch?"

Zoon: "Van mama mag dat zeker weten, maar van papa echt absoluut niet hoor, die gaat daar niet mee akkoord".

 

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Wij zijn geopend van 24-4 t/m 30-9

Wees welkom !
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com