Mei 2022 Online lezen
Nieuwsbrief

Klik hier voor de Franse versie !  Cliquez ici pour voir en Français.

Op dit moment op de camping ...

... is het rustig en kalm, de vele vogels fluiten er op los en de bijen en de hommels zoemen zachtjes op de achtergrond. De krekels zingen met regelmaat de avond tegemoet. 

Een handjevol gasten geniet reeds van het mooie weer en ontspant op de camping. Een aantal is nog onderweg deze kant op.

Sommige delen van de camping maaien we (op dit moment) niet. De kleurenpracht van de vele veldbloemen is namelijk te mooi om zomaar te vernietigen. Geel, paars, wit, roze, etc.

Nieuws uit de Corrèze

Klik op de afbeelding voor het nieuwe promofilmpje met prachtige beelden van de Corrèze !

Maandelijkse blog
Gastblog Natuurwerkweek
Blog Natuurwerkweek (gastblog) mei 2022: Wij zijn geen mensen van steeds naar dezelfde camping,  of adressen uitwisselen met mensen...
Lees verder, klik hier
Creativiteit
Blog april 2022: Wat opvalt is, dat er in onze omgeving veel creatieve zielen wonen. Er wordt vooral veel geknutseld met hout. Niet zo heel gek natuurlijk, want dat hebben…
Lees verder, klik hier
Onderweg naar seizoen 2022 ..

Het seizoen is van start en toch zijn we nog een beetje aan het klussen. Hier en daar proberen we nog wat dingen te verbeteren en/of af te maken. Dit zullen we overigens altijd blijven doen, stilstand is tenslotte achteruitgang. We hebben veel aangepakt de afgelopen tijd, toch zijn er zeker nog verbeter punten. Ideeën en tips altijd welkom, helpende handjes ook ;-)

In de vorige nieuwsbrief schreven wij over de (toen nog) aankomende natuurwerkweek. De eerste week van het seizoen hebben we met een onwijs leuke groep mensen heel wat natuur- en zeker ook nog wat andere karweitjes aangepakt. We willen jullie via deze weg nog bedanken voor de leuke week. Wat ons betreft volgend jaar weer ! 

 

De maandelijkse blog is deze keer geschreven door Annemarie samen met haar man Herman, twee van onze gasten en deelnemers aan de natuurwerkweek. Nieuwsgierig hoe het was, dan zeker even de blog van de maand mei lezen !

Weetjes en/of Feitjes

In de vorige nieuwsbrief schreven we over een bijzondere Franse wet om de plattelandsgeluiden te beschermen.

Om met het onderwerp, bijzondere wetten, door te gaan hebben we er nog eentje gevonden.

Trouwen met een overledene. Ja, heus waar, het is toegestaan in Frankrijk.

Als het idee om met een dode te trouwen je verleidt, weet dan dat het postuum huwelijk, de naam ervan, mogelijk is!

“De president van de republiek kan om gewichtige redenen de voltrekking van het huwelijk toestaan ​​in geval van overlijden van een van de toekomstige echtgenoten, op voorwaarde dat een voldoende combinatie van feiten zijn toestemming ondubbelzinnig bevestigt. In dit geval gaan de gevolgen van het huwelijk terug tot de datum van de dag voorafgaand aan die van het overlijden van de echtgenoot."

Een Chinese traditie gaat zelfs nog verder, met spookhuwelijken. Twee dode mensen kunnen samen trouwen en begraven worden! In deze cultuur die het celibaat als een vloek beschouwt, wordt aangenomen dat het fantoomhuwelijk geluk aantrekt.

De volgende nieuwsbrief kunt u half juni verwachten met, als het meezit, nieuws over een bijzondere gebeurtenis op de camping.
Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Wij zijn geopend van 24-4 t/m 30-9

Wees welkom !
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com