Maart 2022 Online lezen
Nieuwsbrief

Klik hier voor de Franse versie !  Cliquez ici pour voir en Français.

"Oh ... zo een zin in de zomervakantie"
Op dit moment op de camping ...

Is de lente begonnen. We zijn, zoals jullie van ons gewend zijn, lekker aan het klussen. Als het mooie weer doorzet en de bomen komen weer in bloesem, dan gaan de poorten van de camping open om jullie te verwelkomen ! We kunnen bijna niet wachten en hebben zin in het kampeerseizoen.

Nieuws uit de Corrèze

In Neuvic, op 4km van de camping, is het Arboretum te vinden van het Château de Neuvic d'Ussel, gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw.

Dit agrarische landschapspark, onthult op 6,5 hectare ongeveer 370 soorten bomen en struiken van over de hele wereld. Voornamelijk boomliefhebbers kunnen hun hart ophalen langs de drie kilometer lange paden. Er zijn veel bijzonder bomen te vinden, voor alle bomen in het park is in 2008 het label 'Opmerkelijke Boom' van vereniging A.R.B.R.E.S. uitgereikt.

De opmerkelijkste is misschien nog wel: De Sequoia ! De mammoetboom domineert de omgeving met zijn 45m hoogte en 10,70m omtrek, één van de meest imposante in heel Frankrijk.

Kinderen kunnen in het park door middel van spelletjes de omgeving ontdekken waarbij hun verbeelding en observatie aangewakkerd zullen worden.

Het arboretum kan iedereen in zijn eigen tempo bezoeken. Er zijn informatiebladen in de Franse en Engelse taal te verkrijgen.

Tijdens het seizoen wordt er met regelmaat iets georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld elke vrijdag een picknick.

Maandelijkse blog
De lente komt er aan.
Blog maart 2022: De lente is in aantocht en dat kun je goed merken. De nachten, zijn zonder wolken, met miljoenen sterren aan de hemel. Het koelt behoorlijk af in…
Lees verder, klik hier
Telefoneren
Blog februari 2022: Telefoneren in Frankrijk moet je leren. Het gaat namelijk net even anders. “Allo…..,  allo“, klinkt het aan de andere kant van de lijn? Één van de grote…
Lees verder, klik hier
Onderweg naar seizoen 2022 ..

Het project sanitair heeft een maand stilgelegen, het was te koud en de vloer droogde heel langzaam. Inmiddels is het tegelen begonnen. Hier worden we blij van, het ziet er goed uit. Onder de hele vloer ligt nu een waterdichte folie, dus lekkages zijn verleden tijd. Kijk daar worden we blij van ! 

Aan de kinderen wordt natuurlijk ook gedacht,  er is een groot formaat vier op een rij en een ballengooispel (voor in de speeltuin) in de maak. Zelfs met afneembaar dak!

 

     

Weetjes en/of Feitjes

PEUTONG KANGPEE IESIE ?? Duidelijk toch! Niet? Hier staat eigenlijk Peut-on camper ici? Een Franse les uit een oud lesboek met als onderwerp kamperen. Klik even op de afbeelding om het vergroot te bekijken, het is best grappig dat fonetisch* uitgeschreven frans.

)* Fonetisch is een manier van schrijven. Hierbij schrijf je iets op, exact zoals je het ook uitspreekt. Bij een moeilijk Frans woord als "trottoir" schrijf je dan: "trottwaar". Cadeau wordt dan "Kaadoo", enzovoorts. 

Talen die (voor een grootdeel) fonetisch zijn, zijn onder andere het Servisch,  Fins, Perzichs (Tadzjieks), Russisch, Oekraïens, Turks, Azerbeidzjaans.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Wij zijn geopend van 24-4 t/m 30-9

Wees welkom !
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com