Nieuwsbrief
Februari 2022 Online lezen

Je leest momenteel de Nederlandse uitgave. Klik hier voor de Franse versie !
Vous lisez actuellement l'édition Néerlandaise.
Cliquez ici pour voir en Français.

Op dit moment op de camping ...

... hebben we weken gehad met strak blauwe luchten overdag en nachten met miljoenen sterren aan de hemel. Temperaturen s'nachts zo rond min zeven. Overdag voel je de warmte van de zon heel intens. Storm Corrie in Nederland heeft de wolken ook naar het zuiden geblazen. Inmiddels ligt de camping onder een dik wolkendek.

Foto genomen in Valiergues (±9km vanaf de camping)

Nieuws uit de Corrèze

Le site archéologique des Cars (±50km vanaf de camping)

De archeologische vindplaats "Les Cars"(link) is één van de meest opmerkelijke oude vindplaatsen in de Corrèze en zelfs de Limousin. Tussen heide en bossen, op het Plateau de Millevaches, fluisteren granietblokken ons een bijna 2000 jaar oud verhaal toe.

 

Het neemt ons mee op het spoor van deze Gallo-Romeinen die zich in de 2e eeuw na Christus kwamen vestigen in de landen van Haute-Corrèze. Maar wie waren dat? Hoe leefden ze hier?

 

Aanwijzingen zijn verborgen in de duizend jaar oude stenen tegenover je: hier wordt het plan getekend van een villa die door water wordt doorkruist, daar verrijzen grote mausolea uit de chaos... Je fantasie slaat op hol, de ziel van je archeoloog wakker.

 

Leuk te combineren (op de heen of terugreis) met een bezoek aan het hoogste punt (976m) van de Corrèze en de Limousin: Mont-Bessou en een beklimming van de panoramische toren, bereik 1000m, met uitzicht op de Monts du Cantal en de Auvergne. 

 

De route gaat tevens langs Meymac, alwaar een terrasje op je wacht voor een heerlijk glaasje lekkers. Schuine leien daken en granieten stenen, Meymac een sfeervol frans dorp met pittoreske steegjes. Met de bovenstad rond de klokkentoren en de benedenstad rond de voormalige abdij van Saint-André. Ook de moeite waard om te ontdekken is de Saint-Léger-kerk, die met name een 12e-eeuws beeld van de Zwarte Madonna herbergt.

Maandelijkse blog
Telefoneren
Blog februari 2022: Telefoneren in Frankrijk moet je leren. Het gaat namelijk net even anders. “Allo…..,  allo“, klinkt het aan de andere kant van de lijn? Één van de grote…
Lees verder, klik hier ..
Herinneringen
Blog januari 2022: Nieuw en oud, vroeger en nu, herinneringen van toen je jong was of de nieuwe die je maakte op volwassen leeftijd. Het mooie van herinneringen is dat…
Lees verder, klik hier ..
Onderweg naar seizoen 2022 ..

Vordert heel gestaag de bouw van het nieuwe interieur van het sanitair. Afgelopen maand hebben we nieuwe leidingen aangesloten, een nieuwe mindervaliden ruimte gecreëerd en is de dekvloer gestort. De tegels zijn inmiddels ook geleverd. Wanneer de vloer droog is, we verwachten volgende week, pakken we weer door.

Ook is Bas begonnen met het weghalen van een aantal omgewaaide bomen en een aantal dode bomen. Niet al het dode hout halen we weg. Voor de natuur en de dieren zijn die mooie dode knoesten van kunstwerken heel goed. Het hangt ook een beetje van de locatie af. Deze boom staat langs het pad en had een zetje nodig. Klik op de foto voor een kort filmpje.

Weetjes en/of Feitjes

De Franse Tolwegen, voor de één een must voor de ander een liever niet. Drie handige weetjes over de Péage !

#1 Waarom de tol?

Er is geen gratis snelweg: afhankelijk van het land wordt de financiering ervan verzekerd door tol of belastingen. In Frankrijk zou de afschaffing van tolgelden resulteren in een belastingverhoging van 450 euro per huishouden! De tol is een eerlijk systeem, omdat het alleen geldt voor netgebruikers en niet voor alle Franse belastingbetalers. En de prijs die betaald wordt, hangt af van de afgelegde afstand: logischerwijs geldt: hoe meer je de snelweg gebruikt, hoe meer je betaalt. Het toltarief wordt bepaald op basis van de kosten van de aanleg van de snelweg, de kosten voor het onderhoud van het netwerk, de werking ervan, eventuele reparaties. De ingezamelde gelden worden gebruikt voor het onderhoud van de snelwegen en het in stand houden van een netwerk in zeer goede staat. 

#2 Wat zijn de tarieven op de tolwegen:

Afhankelijk van het type voertuig, de aanhanger, de hoogte, lengte, het gewicht, aantal assen, ingedeeld in klasse voertuigen, zijn er diverse tarieven voor het gebruik van de tolweg.

  • Klasse 1
    Binnen de eerste klasse horen: auto’s, busjes, kampeerauto’s of bestelwagens zonder en met aanhangwagen. Het hoogste punt van het voertuig of de combinatie is maximaal 2 meter. Dat is exclusief antenne, dakkoffer, fietsendrager met fietsen en dergelijke.
  • Klasse 2
    Tot deze klasse behoren alle wagens en combinaties uit klasse 1 met een hoogte tussen de 2 en maximaal 3 meter. Ook hier geldt: exclusief antenne, dakkoffer etc.
  • Klasse 3
    Voertuigen op 2 assen en hoger dan 3 meter. Of een eigen gewicht van meer dan 3500 kilo.
  • Klasse 4
    In klasse 4 horen voertuigen combinaties op 3 assen of meer. De hoogte is meer dan 3 meter. Of het eigen gewicht is meer dan 3500 kilo.
  • Klasse 5
    Motoren en trikes. Ook met zijspan of aanhangwagentje.

Meer weten: https://voyage.aprr.fr/classes-vehicule

De tarieven van de péages liggen ook vast. Zo kun je aan de hand van je 'instaphalte' en 'uitstaphalte' in combinatie met de klasse van je voertuig zelf uitrekenen wat het gebruik van de péage je zal kosten: https://voyage.aprr.fr/tarifs-de-peage.

Bij het oprijden van de péage neem je een ticket uit de automaat, daarmee betaal je wanneer je de péage verlaat. Wees dus zuinig op dat ticket. Heel soms rij je automatisch de péage op zonder een ticket te hoeven trekken.

De bovengenoemde pagina's zijn in het frans. Kleine handige tip, zet op het internet het automatisch vertalen (nederlands-frans) aan ! (Hoe dat moet lees je hier: https://www.seniorweb.nl/tip/chrome-uitbreiden-met-handige-vertaalfunctie)

#3 Welk tolpoortje moet ik nemen?

Groene pijl: Dit loket is bedoeld voor alle bestuurders zonder abonnement, die contant of met creditcard willen betalen. Let op: met een gewone Nederlandse pinpas kun je hier niet betalen. Over het algemeen is een creditcard het meest handige. Contactloos pinnen met de creditcard kan tegenwoordig bij veel tolpoortjes.

Oranje letter T: Dit loket is bedoeld voor bestuurders met een tolbadge of te wel een abonnement op de tolwegen. Onder andere bij de ANWB kun je een abonnement afsluiten waarbij je een tolbadge ontvangt en zo elektronisch de tolkosten kunt betalen. Met een tolbadge, die je bij je voorruit plaatst, kun je in een rustig tempo aanrijden en gaat de hefboom automatisch open. Een soepele doorstroming.

CB of Afbeelding bankkaarten: Bij de loketten met deze symbolen kan je met creditcard betalen. Let op: sommige tolwegbeheerders, zoals bijvoorbeeld Cofiroute, hebben creditcardloketten mét en zonder hoogtelimiet. Als er een hoogtelimiet is van 2 meter, staat dit duidelijk aangegeven. Let hierbij goed op de borden!

De loketten met hoogtelimiet zijn bedoeld voor bestuurders van auto's van categorie 1 (niet hoger dan ca. 2 m, geen camper of caravan). Het is wel mogelijk deze tolpoorten te nemen met een voertuig met aanhanger, zolang de aanhanger lager is dan 2 meter. Voertuigen (en aanhangers) hoger dan 2 meter kunnen geen gebruik maken van deze tolpoorten.

Afbeelding munten en briefgeld: Hier kan met contant geld betaald worden.

Een poort met daarboven een rood kruis is logischerwijze gesloten.

Het is ook mogelijk dat er meerdere afbeeldingen staan bij 1 tolpoortje, dan zijn er dus meerdere betaalopties.

Bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrief !

Het delen van onze nieuwsbrief waarderen we.

 

Vanaf 200 nieuwsbrief-lezers (nu 159) en 1000 facebook-likers (nu 851) verdelen we twee mooie Corrèze kadopakketten.

 

Hartelijke groet, Bas en Monique

Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Uitschrijven   |   Inschrijving aanpassen   |   Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com