Nieuwsbrief
September 2021 Online lezen

DANK voor alle mooie lieve woorden, knuffels, koekjes, tekeningen, de zelf gemaakte tafel en andere geschenken, ook in de vorm van hulp, die we dit seizoen mochten ontvangen. Heel bijzonder en dit doet ons goed. Dank jullie wel.

Op dit moment op de camping ...

... is de rust wedergekeerd en het naseizoen begonnen. Het waait een beetje en de temperaturen zijn heerlijk. Er is weer ruimte voor de dieren om rond te dartelen over het terrein. 

Met een groepje gasten om een boom turend de hoogte in, spotten wij een eekhoorn. Het beestje springt, na een tijdje op één van de bovenste takken stil te hebben gezeten, naar een volgende boom. Waarschijnlijk op zoek naar een veilige vluchtweg, anders dan langs ons. Dit blijkt niet de oplossing te zijn en hij springt terug, vervolgens bovenin een conifeer, om langs de stam via het grasveld en de trap langs het gebouw met een werkelijk enorm snelle sprint zich uit de voeten te maken. 

Weetjes en feitjes

L'eau de vie et canard (levenswater en eend) !

L'eau de vie of te wel het water dat leven teruggeeft. Dit dachten de alchemisten van de Middeleeuwen die het levenswater ontwikkelden voor een medisch doel dat ze zelfs levenselixer noemden. Een 45% alcoholisch drankje wat je zou genezen, daar geloven we tegenwoordig niet meer in! 

Wat het wel doet? Het reinigt je 'cheminée' in ieder geval.

Van lieve vrienden, die vlak bij ons wonen, ontvingen we een fles kado. De naam "brandewijn" zoals het ook genoemd wordt is, na het nemen van een voorzichtig slokje, wat ons betreft beter gekozen.

Wat de eend ermee te maken heeft? Tja dat was weer een belangrijke franse cultuur les. 

Op de eerste plaats is een canard natuurlijk een eend. En een eend brengt zijn tijd het overgrote deel door drijvend op het water, waarbij hij zo nu en dan met zijn snavel in het wateroppervlak pikt. Zo komt dit suikerklontje dus aan zijn naam. Het wordt even in de sterke drank (l'eau de vie) gedoopt zonder dat het oplost, een typisch Franse gewoonte. 

Snoep ze!

Wistje datjes

- wij in het najaar, winter en vroege voorjaar ook gasten ontvangen. Heb je behoefte om je helemaal terug te trekken, een duik in de natuur te nemen, rust om je heen? Dan is ons heerlijke plekje misschien iets voor jouw. Er is hier verder niemand behalve wij, de natuur en de dieren. Je verblijft in een knusse stacaravan (voor 2 tot 4 personen) met overdekt terras, omheinde tuin en openhaard, eventueel chambre d'hotes en/of table d'hotes. Geïntresseerd? Neem dan even contact met ons op.

- wij op zoek zijn naar jonge meiden en jongens die ons volgend jaar zomer (6 weken lang) willen helpen met allerlei hand-en spandiensten. Geïntresseerd of ken je iemand? Neem dan even contact met ons op.

- we een halfautomatische AED op de camping hebben, die in 3 talen bedient kan worden. Namelijk Frans, Nederlands en Engels en tevens gebruikt kan worden voor kinderen en volwassenen. Niet te hopen dat we hem ooit nodig hebben overigens.

- we de allerlaatste (van dit seizoen) lange tafeleten kippenavond vrolijk hebben afgesloten. Zelfs de salade lachtte ons toe.

Maandelijkse blog
Bramentijd
Blog september 2021: Het blijkt bramentijd. Met bosjes tegelijk groeien de bramenstruiken tussen de haag, tegen de muur, overhangend en verward met lange stengels. Aan die stengels vormen zich mooie…
Lees verder ..
Om je vingers bij af te likken
Blog augustus 2021: De toetjes van Wicher zijn om je vingers bij af te likken. Hij maakt er iedere keer weer een feestje van. Dit jaar hebben wij, naast de…
Lees verder ..
Met mijn handen in het haar!
Blog juli 2021: Tja, daar zit ik dan, met mijn goed fatsoen op mijn luie kont op de bank, te hopen op inspiratie. Ik zit even met mijn handen in…
Lees verder ..
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Warme groet namens ons, Bas en Monique
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com