Nieuwsbrief
Juli 2021 Online lezen
Op dit moment op de camping ...

Avondrood is water in de sloot. De meeste buien vallen in de avond en nacht, dat geluk hebben we. Al hebben we ook wel een troosteloze grauwe dag gehad de afgelopen week. Gelukkig zijn die zeldzaam, met een stralende zon overdag is het hier goed vertoeven. 

De eerste kinderen hebben al heerlijk in het zwembad gespeeld en ook de trampolines zijn volop besprongen. De gezelligheid van de caravans, campers en tenten met hun lieve bewoners, maken ons dankbaar en trots. Dank voor jullie bezoek, dat jullie het aandurfden in de tijd van het nog relatief onzekere oranje gekleurde Frankrijk. Voor oranje is het voorbij, het is tijd voor geel !

Wat er gebeurde in de lente ...

Er is iets bijzonders gebeurd op de camping. Na het verplaatsen van een oud vogelhuisje is er binnen een week een stelletje komen wonen. Inmiddels is er zelfs al gezinsuitbreiding. We hebben het wonder van de eerste vlucht mogen aanschouwen. Zo bijzonder.


Wonder boven wonder blijkt dit niet alles te zijn. Goed verstopt met camouflagekleuren, vonden we plotseling een elfendeur in één van de oude kersenbomen. Natuurlijk zijn we heel nieuwsgierig wie daar huist. Maar elfjes laten zich vaak alleen aan kinderen zien....

Taalmisverstandje

Inmiddels hebben we alle folders, tijdschriften en agenda's van de vele VVV's (bureaus touristique) weer in huis.
Om het overzichtelijk te maken noteren we de leukste uitjes, zoals de brocantes/vide-greniers, ateliers et fêtes, op een lijst voor onszelf. 

Braaf speur ik bladzijde voor bladzijde af en noteer wat me interessant lijkt om met u te delen komende zomer.

In de agenda staan ook telefoonnummers waar ik informatie kan opvragen bij ene Rens! Dit telefoonnummer is vaak hetzelfde, maar soms heeft Rens een ander telefoonnummer. Dit zet me aan het denken en ik schiet ineens heel hard in de lach. Ik vond het al een bijzondere naam voor een Fransman. 

Rens is namelijk de afkorting voor renseignement, zoals bij ons info staat voor informatie. Of te wel, voor meer informatie kan ik bellen naar het telefoonnummer wat erachter staat. Weer wat geleerd, hahaha.

Weetjes en feitjes

De ene hoornaar is de andere niet !

Hoewel hij er een flink stuk forser uitziet dan een gewone wesp, is de Europese hoornaar een bondgenoot van wie zich druk maakt om wespen aan de barbecue. Hieronder lees je waarom het je vriend kan zijn.

Er geen reden tot paniek, wanneer je deze vriend ziet of hoort vliegen. De sympathieke loebassen zijn niet agressief naar mensen toe. Wie een nest van hoornaars ontdekt, kan dat gerust laten zitten. Bevindt het nest zich toch te dicht bij een huis, doe dan een beroep op de brandweer.

De Europese hoornaar is een fraai insect: opvallende rode poten, veel rood aan de kop en op het borststuk, en met geel en zwart op bijna alle achterlijfsegmenten. Met 2,4 tot 2,6 cm is de soort forser dan een gewone wesp. Koninginnen kunnen tot 3,5 cm lang worden. Daarmee is het onze grootste inheemse wespensoort. De soort is zelfs een flink stuk groter en breder dan de uitheemse Aziatische hoornaar (die overigens wel gevaarlijk is).

Sympathieke loebas. 

De Europese hoornaar blijft (in tegenstelling tot gewone wespen) doorgaans uit de buurt van mensen en heeft het voornamelijk gemunt op andere wespen en vliegen. In die zin is het een bondgenoot voor wie een zomerse barbecue organiseert. 

Wie een nest zou verstoren, kan wel te maken krijgen met een steek van de hoornaar. Die bevat minder gif dan die van een gewone wesp, en is in die zin minder gevaarlijk voor wie allergische reacties vertoont. Wel klopt het dat de steek zelf pijnlijker kan zijn, omdat de angel nu eenmaal een stuk langer is.

En de Aziatische hoornaar dan? De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort. Deze soort staat erom bekend honingbijenkasten te kunnen binnendringen, en volledige nesten leeg te roven. Zie je de aziatische hoornaar, dan is actie dus wel vereist. Deze soort hoort hier niet en richten te veel schade aan. 

Klik op de link om het verschil te zien: https://youtu.be/JFSwgRf-osE

 

Leuk om te doen

CRAZY 88

Bij het spel crazy 88 krijg je een lijst van 88 (te) gekke opdrachten mee, waarvan je er zo veel mogelijk moet uitvoeren. Wanneer je een opdracht hebt uitgevoerd, mag je deze afstrepen. Per voltooide opdracht krijg je 1 punt, je kunt dus 88 punten behalen! Crazy 88 kun je tegen elkaar spelen, waarbij het team met de meest voltooide opdrachten aan het eind van het spel wint. Het is ook mogelijk om het spel met één groep te spelen, dan geven we je bijvoorbeeld één uur de tijd om zoveel mogelijk opdrachten proberen uit te voeren! Uiteraard moeten alle opdrachten wel gefilmd worden zodat er bewijs is dat de opdrachten echt zijn uitgevoerd, maar het is natuurlijk ook super leuk om de hilarische opdrachten later nog een terug te zien!

 

Of te wel, verveel je je en heb je zin in een uitdaging, verzamel een groep campingvrienden en vraag ernaar ! 

GEOCACHING

Rond de camping hebben we (met wat hulp) een geocache route uitgezet van ongeveer 5km. Een mooie wandeling in combinatie met een actieve zoektocht. 10 caches liggen verstopt, de ene keer moeilijk de andere keer een stuk makkelijker. Absoluut een uitdaging om ze alle 10 te vinden.

Op www.geocaching.com vindt je alle caches in de buurt, zo liggen er zelfs op het eiland in het meer.

 

geocaching

 

Maandelijkse blog
Met mijn handen in het haar!
Blog juli 2021: Tja, daar zit ik dan, met mijn goed fatsoen op mijn luie kont op de bank, te hopen op inspiratie. Ik zit even met mijn handen in…
Lees meer...
->Iets minder dan 2ha
Blog juni 2021: Geen mini camping en geen maxi, precies ertussen in. Iets minder dan 2ha. Een fijn formaat, overzichtelijk, ruimtelijk, groen en gezellig. In het voorjaar begint het meters…
Lees meer...
Het walnoten mysterie
Blog mei 2021: Het houdt ons al meer dan een jaar bezig, de lege walnoten-schalen die we overal op de camping vinden. Vorig jaar dachten we nog, er is vast…
Lees meer...
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com