Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

... wordt de natuur wakker met een witte deken over het gras waarboven een strak blauwe lucht de ruimte geeft aan de zon. Met het verzetten van de klok is de lente begonnen en is het heerlijk weer. De zonnestralen lachen ons tegemoet. Om de lente te vieren hebben we weer een filmpje gemaakt, deze kun je hier bekijken.

Anders dan 1 april 2020 mogen we dit jaar wel open, met dien verstande dat vanaf 3 april je in Frankrijk niet meer mag reizen dan 10km rond je huis. Dit tot tenminste 2 mei. Een nieuwe lockdown. 

We houden de moed er in en hopen snel op gezondere en veiligere tijden. Blijf op elkaar letten, bewaar je afstand en gebruik je verstand. Help Corona de wereld uit.

Liefs van ons 
Bas en Monique

Klik op de afbeelding voor het filmpje !
Dagboek verhaal

Sinds onze CARRIERSWITCH (change de vie) is het géén dag meer saai! We maken een hoop mee, dingen waar we voor de aankoop van de camping nooit bij stil hadden gestaan. Dat bijna altijd alles anders loopt dan je je had voorgesteld.


Hieronder lees je een journal intime histoire,  het dagboekverhaal van 30 maart:

Een uitnodiging van de Correze Tourisme, doet mij afreizen naar Uzerche. Onderwerp: Special Campings (into the wild)*. 

Voor het eerst sinds lange tijd hebben we de wekker gezet. Dat is weer even wennen. We maken lange dagen en gunnen onszelf normaliter een 'réveille' wanneer we wakker worden ;-)

Het is ook een tijdje geleden dat ik alleen op pad ben geweest. Ik laat Bas achter met de laatste loodjes in het sanitairgebouw en stap met een ijsvrije voorruit in de auto.

Zoals er altijd vele wegen naar Rome leiden, leiden er ook vele wegen naar Uzerche en dus kies ik voor de toeristische route.

Wat een ongeloofelijk genot. Drie reetjes langs de bosrand, weiland en bos wisselen zich af terwijl ik slinger over de binnendoorwegen. Er komen middeleeuwse gîtes voorbij en boerderijen, de één prachtig, de ander rommelig. Het is wel opletten geblazen, want het slingert behoorlijk, wat ik persoonlijk ook prachtig vind. Op dit tijdstip rijden de werklieden natuurlijk ook over deze slingerwegen vanaf hun huis op het land naar hun werk. 

Eenmaal op de doorgaande weg beland schiet ik lekker op met 90 km/u, dat mag hier in de Correze.  In veel Franse departementen is de maximale snelheid 80 km/u en om het niet al te ingewikkeld te maken hebben ze dat in de Correze, Creuse en de Cantal aangepast naar 90 km/u.

Dan geeft mijn navigatie aan dat ik naar rechts moet, ik had gedacht op een groot kruispunt, dus ik moest even in de rem, want het bleek weer een binnendoor weggetje te zijn.

Deze weg blijkt werkelijk schitterend en gaat voornamelijk naar beneden. De plaatsnamen die voorbij komen klinken als muziek in je oren. Het zijn eigenlijk ook meer gehuchtjes. Even een link met de vorige nieuwsbrief, ja ook hier wordt fiber aangelegd. Bij ons is het inmiddels in orde en werkt het SUPER. We hebben echt snel internet op de camping.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, aan het einde van deze binnendoor kronkelende afdalende weg, draai ik de doorgaande weg weer op en die gaat omhoog. En hoe, behoorlijk stijl. Een aantal km's verder arriveer ik in het schitterend mooie middeleeuws stadje Uzerche (La Perle du Limousin). Het is duidelijk dat hier kunst en cultuur diep geworteld zijn. De bijeenkomst is naast het theater en het auditorium. Ik parkeer mijn auto bij een schitterende muurschildering. Één ding is zeker, hier moeten we samen zeker een keertje naar terug.

)*Informatie over seizoen 2021, wat te verwachten, welke actie zelf te kunnen nemen, wat Correze Tourisme voor ons kan betekenen en zo verder. Dit alles in het kader van de huidige pandamie, met het idee, het kan ons alleen maar helpen.

Weetjes en feitjes
Wanneer je iets uit je hoofd probeert te leren, dan leer je het in Frankrijk ook uit je hart: 'apprendre par cœur'. Doe je iets met tegenzin dan doe je dat ook met je hart: 'à contrecœur'.
So far so good, dit is toch best begrijpelijk.

Er zijn natuurlijk ook vele onbegrijpelijke gezegden. Gezegden die als je ze letterlijk vertaald, het Louis van Gaal effect zouden krijgen. Gezegden zoals: 

Avoir un cœur d’artichaut
Letterlijk: een hart uit artisjok hebben
Gebruik: snel en gemakkelijk verliefd raken

Avoir du cœur au ventre
Letterlijk: het hart op de buik hebben
Gebruik: moedig zijn
 

Los van het hart, zijn de volgende uitspraken zeker ook de moeite waard om te onthouden (voor als we weer helpen de patates uit de grond te halen in het vroege najaar):

Avoir la patate
Letterlijk: de aardappel hebben
Gebruik: in vorm zijn

Deze is ook wel erg leuk en toepasselijk:

Appuyer sur le champignon
Letterlijk: op de paddenstoel duwen
Gebruik: het gaspedaal induwen

Leuk om te doen

Slechts 40km bij ons vandaan, is dit een leuk idee voor een actief en natuurlijk uitje.

 

https://www.auvergne-destination-volcans.com/fiches/velorail-du-pays-de-mauriac/

Maandelijkse blog
Bioboerderij
Blog april 2021: In het weiland van de bioboerderij naast de camping grazen koeien en huppelen kalveren, de stier houdt de boel goed in de gaten. De Limousin koeien en…
Klik hier om verder te lezen


Viens rouler
Blog maart 2021: MTB – ATB – VTT*, voor wie dit wat zegt is een sportieve avonturier op 2 wielen. Nieuwsflash: “Nederlanders maken wereldwijd het vaakst gebruik van de fiets.”…
Klik hier om verder te lezen


Als een vis in het water
Blog februari 2021:  Als een vis in het water, zo voelen wij ons hier zeker! In dit prachtige stukje Frankrijk waar zoveel te doen, te zien, te beleven en te…
Klik hier om verder te lezen


Blog januari foetsie
Door een behoorlijke fout webtechnisch, hebben we een oude backup terug moeten gezet. Hierdoor is de blog van januari verloren gegaan. Daarom kunt u nu op deze plaats genieten van…
Klik hier om verder te lezen


Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com