Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

Is het in de vroege ochtenden best wel frisjes met hier en daar een min 5, maar wanneer het zonnetje doorbreekt, dan klimmen de temperaturen heerlijk op en gaan de truien uit. De buitenwerkzaamheden zijn begonnen.  

DAGBOEK VERHAAL

Sinds onze CARRIERSWITCH (change de vie) is het géén dag meer saai! We maken een hoop mee, dingen waar we voor de aankoop van de camping nooit bij stil hadden gestaan. Dat bijna altijd alles anders loopt dan je je had voorgesteld.


Hieronder lees je een journal intime histoire,  het dagboekverhaal van vandaag 1 maart:

We hebben er lang naar uitgekeken en vandaag was het dan eindelijk zo ver.

Maandag 1 maart tussen 8u en 11u, met zelfs een vooraankondiging wie er bij ons de verbinding zou gaan verzorgen, gaf ons alle vertrouwen in onze RDV (rendez-vous = afspraak). Drie uur was er voor ons uitgetrokken. De glasvezelaansluiting voor een super snel internet!

Afgelopen week, zijn we bewapend met touw, ladders en zaag aan de slag gegaan om 'het pad' waar de glasvezelkabel komt te hangen, vrij te maken. Want tja, het hangt hier allemaal in de lucht. Tot op de camping tenminste, daar gaan we 'modern' ondergronds verder. De kastjes in de receptie hebben we uitgeruimd, zodat het kabeltje netjes achterlangs geplaatst zou kunnen worden. Wij waren er helemaal klaar voor!

Na 2 telefoontjes met de vraag waar hij nu precies moest zijn (Pellachal heeft geen huisnummers) staat Mohammed op de spreekwoordelijke stoep. Vriendelijke uitstraling en een leuke kop.

Zichtbaar blij met onze efforts om het werk voor hem te laten vlotten, start hij beneden op straat om vanuit een kastje aan een paal 'onze' kabel te gaan trekken. Hier mochten we geen foto's van maken, tegen dat soort palen mocht hij officieel niet met een ladder staan van zijn werkgever (oeps).

Hij vlot lekker en begint na ongeveer een uurtje te testen. Dat werkt als volgt, hij plaats een apparaatje met een rode lichtbundel op de glasvezelkabel. Dit zou dus zichtbaar moeten zijn in het 'station'. Zou, maar is niet zichtbaar!

glasvezel

De eerste keer rijdt hij zelf op en neer naar Liginiac alwaar het 'hoofdstation' te vinden is. Geen succes, de tweede keer vraagt hij aan een collega wat knoppen om te zetten terwijl hij hier bij ons controleert of er wat gebeurd. Helemaal niks. Na zeker 1,5u proberen en controleren of zijn eigen werk in orde is, besluit hij onze provider (Orange) te bellen.

Om een lang verhaal kort te maken, hebben we glasvezel JA, werkt het NEE. We hebben wel een dossiernummer én als het over 3 weken nog niet werkt dan moeten we bellen. 

Mohammed verscheen 's middags nog een keer, want hij baalde ervan en wilde nog een laatste poging doen om iets te proberen. Helaas ook die mislukte. 4uur heeft hij bij ons gewerkt en hij krijgt van zijn werkgever pas betaald wanneer het functioneert. Tot de volgende keer Mohammed, dan gaat het vast lukken.

glasvezel

 

Weetjes en feitjes

Een weetje over het wentelteefje, bijzondere naam met een bijzondere oorsprong en ooooo zo lekker !

Wikipedia schrijft over deze benaming: Over de herkomst van het woord wentelteefje is onduidelijkheid. Mogelijk is een teef een oude gebaksvorm, maar wentelteefje kan ook zijn afgeleid van wentel-'t-eventjes. In het kookboek uit de 18e eeuw 'De volmaakte Hollandsche keukenmeid' wordt het gerecht gewend brood genoemd.

Pain perdu is de franse benaming voor dit recept van alle tijden. Letterlijk: 'verloren brood'. Duidelijker kan het bijna niet, toch?

De hystorische verklaring komt van het feit dat het brood dat voor dit recept wordt gebruikt, in deze staat oud en oneetbaar is en daarom zonder dit recept zou zijn verspild.

Bourgondiër of niet, feit is dit is smullen met én van oud brood.

Maandelijkse blog
Viens rouler
Blog maart 2021: MTB – ATB – VTT*, voor wie dit wat zegt is een sportieve avonturier op 2 wielen. Nieuwsflash: “Nederlanders maken wereldwijd het vaakst gebruik van de fiets.”…
Lees meer ...
Als een vis in het water
Blog februari 2021:  Als een vis in het water, zo voelen wij ons hier zeker! In dit prachtige stukje Frankrijk waar zoveel te doen, te zien, te beleven en te…
Lees meer ...
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com