Nieuwsbrief
Op dit moment op de camping ...

Is het wit, er ligt een laagje van ±10cm sneeuw op en rond de camping. Regen en sneeuw spelen een kat en muis spel. De sneeuw geeft hele mooie plaatjes. De wegen zijn (nog steeds) uitgestorven.

De hele strenge lockdown is inmiddels al een tijdje opgeheven en heeft plaats gemaakt voor een avondklok. In de Corrèze geldt deze van 20:00u tot 06:00u. Natuurlijk dragen we in het openbaar mondkapjes. 

 

DAGBOEK VERHAAL

Sinds onze CARRIERSWITCH (change de vie) is het géén dag meer saai! We maken een hoop mee, dingen waar we voor de aankoop van de camping nooit bij stil hadden gestaan. Dat bijna altijd alles anders loopt dan je je had voorgesteld.


Hieronder leest u een journal intime histoire,  een dagboekverhaal van december:

28-12-2020
Er lag al een dun laagje sneeuw en we hadden het kunnen zien aankomen, maar ja, eigenwijs dat wij zijn. Er is wel vaker sneeuw voorspelt en dan valt er niks, meestal regent het dan. Het zal nu ook allemaal wel meevallen. 

Niets is minder waar; Het heeft behoorlijk gesneeuwd afgelopen nacht. Geweldig, schitterend, mooi, wauw effect.

Zoals bijna iedere dag, loopt Bas weer een inspectierondje over de camping en start bij de caravans. Aan onze eigen caravan hadden wij de voortent laten staan. Super handig namelijk om de voortent als opslag te gebruiken.

"Kom me maar even helpen", zegt Bas,  met zijn neus om het hoekje van de heerlijke warme Mobil Home waar wij wonen. De kou komt me meteen tegemoet.

"Wat is er aan de hand?", vraag ik. Niet de eerste en vast niet de laatste keer dat hij hulp vraagt, gelukkig maar, alleen helaas is er dan meestal iets minder leuks aan de hand. 

De voortent hadden we wel versterkt, maar begon toch te bezwijken onder het dikke pak sneeuw. Met huishoudtrappen en bezems proberen we de laag sneeuw van het dak af te vegen. Helaas .... Krrrrrkkkkkritzzzz. Hij scheurt. Einde voortent. 

Misschien toch maar wat vaker bijdehandjes eten. Typisch gevalletje van eigen schuld is dikke bult.

Werk aan de winkel. Opslag eruit en overbrengen naar andere locaties. Sjouwend en ploegend door de sneeuw de camping over. Alles heeft een leermoment: Meteen onze zelf gebouwde afdak sneeuwvrij geveegd en extra gestut. 

Warm van het gesjouw met bevroren tenen en ruim een halve dag verder, genieten we verder van het wonder der natuur, sneeuw genaamd.

Weetjes en feitjes

Sneeuw het is en blijft een bijzonder fenomeen, en voor winterliefhebbers een genot. Alleen al het landschap, wat kan schitteren bij een zuinig zonnestraaltje door een grijze wolk. Daarbij valt ook de rust op, want als het sneeuwt dan is het bijna altijd rustig en stil om je heen.

Dat laatste heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat veel mensen sneller thuisblijven als het sneeuwt. Toch blijkt de rust en stilte ook te komen door de structuur van de sneeuwvlok. 

Dit artikel vonden we op het wereld wijde web: Sneeuw dempt het geluid door de verschillende ruimtes in een sneeuwvlok. Dat zorgt voor minder harde geluiden en voor minder verplaatsing van het geluid.

Geluid verplaatst zich in golven. De moleculen van de lucht of een stof waar het geluid doorheen gaat moeten trillen om het geluid verder te brengen. Sneeuwvlokken hebben echter veel gaten in hun structuur. Eventuele trillingen van geluid worden daardoor verminderd. Het geluid wordt gedempt en is ook minder goed te horen. Het zorgt voor een rustige en vredige wereld tijdens de sneeuwval. En daar genieten we nu volop van.

Maandelijkse blog
Blog januari foetsie
Door een behoorlijke fout webtechnisch, hebben we een oude backup terug moeten gezet. Hierdoor is de blog van januari verloren gegaan. Daarom kunt u nu op deze plaats genieten van…
Read more...
Bezoek onze website
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com