Nieuwsbrief
Heel wat avondjes vuur op de vuurplek, wat was het gezellig. Heerlijk genoten van elkaar, jong en oud, met of zonder marsmallows ;-)

Heel wat avondjes was het gezellig bij de vuurplek, heerlijk genoten van elkaar, jong en oud, met of zonder marsmallows ;-)

Lieve gasten, we willen jullie heel erg bedanken voor de ontzettend leuke weken die we hebben gehad op de camping met z'n allen. Wij hebben van jullie genoten. MERCI BIEN !

 

In de buurt

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we in maart 2019 begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over :

Les Pans de Travassac, oftewel de leisteengroeve van Travassac, is een oude leisteengroeve bij de plaats Donzenac. Op deze locatie wordt al drie eeuwen lang leisteen gewonnen, wat tot een bijzonder landschap heeft geleid.

Geschiedenis van de leisteengroeve van Travassac, deze bijzondere leisteengroeve werd in de zeventiende eeuw in gebruik genomen. De leistenen werden door heel Frankrijk bewerkt tot pannen om daken van huizen mee te bedekken. Zo zouden onder meer de leien daken van Mont Saint-Michel hier vandaan komen. Door de jaren heen is er op sommige plekken tot wel 200 meter diep gegraven. Na verloop van tijd ontstond er een bijzonder landschap van enorme kloven met enorme steile wanden. Op sommige plekken van de leisteengroeve heeft dit geleid tot wanden van maar liefst honderd meter hoog. Inmiddels zijn deze groeven al lang buiten gebruik. Hierdoor heeft de natuur vrij spel gehad, waardoor een van de meest bijzondere landschappen in het departement is ontstaan.

Vandaag de dag is de zogenaamde Pans de Travassac erg leuk om te bezoeken. Wanneer u besluit om deze bijzondere oude leisteengroeve te bezoeken, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding, die ongeveer een uur duurt, krijgt u alles te weten over de geschiedenis van deze groeve en over het gehele proces van het winnen van de leisteen. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u hier bijzonder mooie foto´s maken. Een bezoekje aan de leisteengroeve van Travassac is leuk voor jong en oud. 

Hulpvraag

Voor seizoen 2021 zijn wij alvast op zoek naar*:

-  juli en augustus:

Versterking in het schoonmaken en onderhouden van het sanitairgebouw;

Versterking in de keuken/restaurant en bar.

-  april, mei, juni:

Versterking in het groenonderhoud en eventuele kluswerkzaamheden.

-  mei, juni, september, oktober:

Wij zoeken mensen die graag een workshop zouden willen geven, zoals onder andere een schilderworkshop en/of yoga workshop. Een schrijfworkshop wordt momenteel uitgedacht, info daarover volgt ergens komende maanden. 

)* Meer informatie? Neem even contact met ons op. Zeg het voort en delen is lief!

 

Maandelijkse blog
Op speurtocht rond de camping
Blog september 2020: Een heerlijke zomer was het op de camping met een grote verscheidenheid aan bezoekers. Van strandgangers tot omgevingverkenners. Van zeer sportieve gasten die trainen voor een marathon…
Lees meer...
Tussen 'pain' en 'baguette' in
Blog augustus 2020: Het juiste moment voor het typen van een blog is even zoeken deze dagen. Op dit moment zit ik in de receptie om het brood van de…
Lees meer...
Bezoek onze website

Bedankt voor het lezen van onze maandelijkse nieuwsbrief, wij waarderen het wanneer u hem voor ons deelt. Op die manier kunnen we ons bereik vergroten. Waarvoor bij voorbaat dank.

MERCI

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com
www.campsite-lesoustran.com