Nieuwsbrief
Tja, en toen ...

.. toen was het stil. Te stil ! Niets veranderd hoor, sinds de laatste blog. Van de vogels genieten we nog steeds. Er hàdden alleen andere geluiden bij moeten komen. Geluiden van kletsende vakantiegangers, spelende kinderen, van opspattend zwembadwater. Het is tenslotte mei-vakantie op dit moment. 

Onzekerheid is niet fijn. Stilzitten niets voor ons. Een verplicht gesloten camping al helemaal niet. De camping mogen we alleen af voor strikte noodzakelijkheden (bijv. boodschappen) en met de juiste papieren op zak waaronder een ingevuld 'attestation de déplacement'. Een wandeling of sportactiviteit mag volgens de letteren maximaal 1km rond je huis en binnen een limiet van 1 uur per dag. Het meer is op dit moment zelfs verboden terrein. Geen klaagzang hoor, absoluut niet. Want feit blijft, het is voor ons aller grootste goed, dat deze regels zijn ingebracht.

Tja, wat te doen, klussen en verder klussen. Alvast zorgdragen voor een Corona-proof omgeving. We hebben de handdoeken in het sanitair-gebouw vervangen voor handendroogblazers. Ook kan er vanaf nu met bankkaart en creditcard (contactloos) betaald worden m.b.v. een mobiel pin apparaat. We houden de informatie-stromen van alle landen goed in de gaten. Gaan de grenzen nog open? We houden het gras kort, schilderen de vlonders voor de Mobil Homes. Of te wel, we houden onszelf wel bezig.

Zoals nu bij ons bekend is, blijft de camping in ieder geval tot juni nog verplicht gesloten. Vrees niet... er is nog steeds kans op een zomer in Frankrijk !

Zomer op Le Soustran, dat waren wij in ieder geval wel van plan  ;-)

In de buurt

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we in maart 2019 begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over :

Op pakweg 22 minuten rijden, bevindt zicht het Champagnac Mijn Museum. Het museum werd geopend in 1991 en beschrijft de belangrijkste fasen van wat een van de belangrijkste mijncentra in de Auvergne was. 
 
De aanwezigheid van steenkool is sinds de middeleeuwen in het dorp bekend.

Twee tentoonstellingsruimten laten u meer dan een eeuw geschiedenis en het leven van mijnwerkers ontdekken door middel van talrijke documenten, plannen, schetsen, foto's, verschillende modellen, waaronder die van het mijnplein van 10 m², gereedschappen en accessoires. (lampen, helmen, plectrums, ...) en een video met getuigenissen.

Maandelijkse blog
50 tinten groen
Blog: mei 2020: De wereld om ons heen is groen. Van olijfgroen tot gifgroen en van grasgroen tot mintgroen. Het is een schitterend gezicht, het ontspringen van de lente. 50…
Lees meer...
Buitenleven
Blog: april 2020. Buitenleven. Het gras is reeds voor de eerste keer gemaaid. Het ligt er fris bij, net als een nieuw opgedekt gladgestreken bed. De geur van gemaaid gras…
Lees meer...
Bezoek onze website

Bedankt voor het lezen van onze maandelijkse nieuwsbrief, wij waarderen het, wanneer u hem voor ons deelt. Op die manier kunnen we ons bereik vergroten. Waarvoor bij voorbaat dank.

MERCI

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com
www.campsite-lesoustran.com