Nieuwsbrief
Oefening baart kunst

De wereld staat op z'n kop. Het is menens. Dat de camping tot nader orde gesloten moet blijven is natuurlijk een enorme tegenvaller. Echter niet te vergelijken met de zware tegenslagen en verliezen die men moet verwerken voor degenen die in aanraking zijn (geweest) met het Corona virus (Covid-19).

Langs deze weg willen wij iedereen heel veel sterkte, gezondheid en wijsheid wensen.

Om, voor onszelf, toch ons eerste seizoen een beetje te 'vieren', hebben we lekker gek gedaan. We hebben de poort geopend voor onszelf ! Veel kijkplezier !      Filmpje !

MOUNTAINBIKERS OPGELET
Een idee in ontwikkeling
Een idee in ontwikkeling
Een idee in ontwikkeling
Het geweldige idee is ontstaan om een ​​permanent mountainbikecircuit 'de Corrèze rond' te creëren. Het idee om op een sportieve manier het lokale erfgoed van de Corrèze te bezoeken. Een project voor mountainbikers die graag genieten van de bijzondere natuur en rijke cultuur in de Corrèze. Voor recreanten en sportievelingen die een uitdaging wensen!

Meer info op Facebook, klik hier !
In de buurt

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we in maart 2019 begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over :

Sedieres

Op een uitgestrekt domein van 130 hectare bossen, vijvers en rivieren, staat het
Château de Sédières,
een waar juweel overgebleven uit de "Renaissance". 

Dit château met z'n schitterende omgeving is gebouwd in de 15e eeuw door de familie Bothier (of Bouthier), heren van Sédières en Champagnac. Destijds was het kasteel een versterkte residentie, vierkant van vorm, met een kleine binnenplaats en een 5 verdiepingen tellende donjon. Van deze tijd is de ophaalbrug die toegang geeft tot een deur geflankeerd door twee torentjes, enkele machicolaties en schietgaten.

In de 16e eeuw werd Sédières ingrijpend verbouwd tot een plezierwoning; de greppels werden opgevuld en vervangen door terrassen, de omringende muren werden vernietigd, scherpe daken en torentjes met peperstrooiers gaven het oude landhuis gratie.

In de 17e eeuw werd besloten om een ​​prachtige Franse tuin te creëren. Tijdens de revolutie vluchten de bewoners, waardoor het kasteel werd blootgesteld aan de belegeringen.

Het duurde tot 1821 om het gebied nieuw leven in te blazen. De restauratie van het kasteel en de bijgebouwen gebeurde onder invloed van de beroemde Franse architect Viollet-le-Duc en het landbouwareaal van 400 hectare wordt opnieuw geëxploiteerd.

Bij de dood van de generaal besloot zijn dochter, de vrouw van baron Neukirchen de Nyvenheim, om een ​​agrarisch weeshuis te creëren dat in 1904 werd gesloten.

Het domein van Sédières kende toen een nieuwe en lange periode van verlatenheid en duisternis en kwam in een staat van verval.

Het was in 1965 dat de Corrèze besloot om het kasteel en de bijgebouwen te kopen, de staat werd ook eigenaar van het aangrenzende boslandgoed, teruggebracht tot 130 hectare. 

Sinds 1974 komen het kasteel en zijn landgoed tot leven en combineert het erfgoed, culturele evenementen, levende kunsten en natuurrecreatie: tentoonstellingen, shows voor een jong  publiek,klassieke muziek, hedendaagse muziek, dans en sport en natuuractiviteiten ...

Maandelijkse blog
Buitenleven
Blog: april 2020. Buitenleven. Het gras is reeds voor de eerste keer gemaaid. Het ligt er fris bij, net als een nieuw opgedekt gladgestreken bed. De geur van gemaaid gras…
Lees meer...
Tipi (sch) Le Soustran
Blog: maart 2020. Wat zijn we trots te kunnen delen dat we na lang wikken en wegen hebben besloten toch door te zetten; Joepie, we hebben een TIPI besteld !…
Lees meer...
Bezoek onze website

Bedankt voor het lezen van onze maandelijkse nieuwsbrief, wij waarderen het, wanneer u hem voor ons deelt. Op die manier kunnen we ons bereik vergroten. Waarvoor bij voorbaat dank.

MERCI

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com
www.campsite-lesoustran.com