Nieuwsbrief
Frisse start

Na een paar heerlijke feestdagen in Nederland samen met onze kinderen en ouders, zijn we weer terug op Franse bodem.Thuis. En dat voelt meteen goed.

Zonder tegenzin, in tegendeel zelfs, vol goede moed en met veel plezier, gaan we verder waar we gebleven waren. Klus voor klus, stukje bij beetje. Nog 2 maanden en dan openen we de poorten. 

Aanbieding
Heeft u onze Tour-aanbieding gezien?
De Tour de France komt voorbij. Reden voor een mooie actie, zo dachten wij. 2 dagen gratis kamperen ! Dat kunt u toch wel waarderen ? Klik op de knop, delen is TOP !

Tour - Aanbieding
In de buurt

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we in maart 2019 begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over :

Meymac, met z'n middeleeuwse hart, gebouwd aan de rand van het Plateau de Millevaches, is één van de  pareltjes van de regio. Met zijn steile leien daken, granieten steen, een solide gebouwde markthal en pittoreske smalle straatjes die rond een Benedictijnse abdij Saint-André lopen, is het absoluut een bezoek waard.

Een stad met een rijk historisch verleden: Gallo-Romeinse villa, vestingstad van de burggraaf van Ventadour, zetel van een krachtige abdij, thuisland van wijnhandelaren, belangrijk centrum voor hedendaagse kunst.

Monumenten en culturele plaatsen gaat u  ontdekken tijdens een aangename wandeling door de oude steegjes.

Het hele jaar door worden er in Meymac diverse evenementen georganiseerd. Deze lopen uit één van kerstmarkt tot brocantes tot culinaire festivals. 

Een bezoek aan het Museum voor archeologie en erfgoed, is ook een idee. Het museum toont de objecten verzameld door Marius Vazeilles, waarvan sommige uitzonderlijk zijn. Ze volgen de menselijke bezetting van het Millevaches-plateau sinds de prehistorie. De bovenste verdieping is gewijd aan het dagelijks leven op het plateau in de 19e en vroege 20e eeuw.

Meymac ligt op 1,5 uur (door)fietsen ;-) en
0,5 uur autorijden van onze camping vandaan (±25km).

Maandelijkse blog
Restaurant licentie in de pocket !
Blog: februari 2020. Permis d’exploitation. 15 januari zijn we “gepakt en gezakt” voor drie dagen naar Parijs geweest. Nee niet voor een romantisch uitje maar voor een noodzakelijke, verplichte cursus.…

Lees meer...
Korstmos en gezonde zuivere lucht !
Blog: januari 2020. Op de camping staan schitterende bomen. Allerlei; beuken, berken, eiken, dennen, kersen et cetera. De stammen en takken van veel van deze bomen zijn bedekt met prachtig…

Lees meer...
Bezoek onze website

Bedankt voor het lezen van onze maandelijkse nieuwsbrief, wij waarderen het, wanneer u hem voor ons deelt. Op die manier kunnen we ons bereik vergroten. Waarvoor bij voorbaat dank.

MERCI

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Youtube Instagram
Inschrijving aanpassen    |    Online lezen
Camping Le Soustran
Le Pont de Pellachal, 19160 Neuvic
Le Soustran

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com
www.campsite-lesoustran.com