Bonne Année - Bonne Santé

Gelukkig Nieuwjaar en een goede gezondheid,
dat wensen wij u.

Genieten zit in kleine dingen,
geluk in de kleine momenten.

Wij wensen u er vele toe.

---------------------------------------------
Nieuw op de website : 
Interactieve kaart met touristische informatie.
Tour-de-france-aanbieding.

Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we vorig jaar maart begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over :

   

Château de VAL bevindt zich aan de oevers van het stuwmeer nabij Bort-les-Orgues. Dit kasteel is een prachtig middeleeuws bouwwerk, geflankeerd door zes torens. Vanaf de camping is het ommenabij 30min rijden naar dit Château, waarvan wij bezichting zeker aanraden.

In 1946 werd de familie Arcy onteigend voor de overstroming van de vallei voor de dam van Bort-les-Orgues. Ze neemt het meubilair uit het kasteel mee. Ten slotte wordt de hoogte van de overspoeling verlaagd en wordt het kasteel gelukkig niet overspoeld. Maar zonder toezicht achtergelaten, werd hij geplunderd door inbrekers in 1949, voordat het VVV-kantoor van Bort-les-Orgues daar in 1951 een bewaker installeerde. 

De statige burcht troonde nog voor komst van het stuwmeer hoog boven de vallei van de Dordogne uit. Tegenwoordig is het, met zijn schiereiland en groene omgeving, een uiterst romantisch geheel. De burcht, beschermd als Historisch Monument, kan bezocht worden tijdens een rondleiding, of op eigen gelegenheid met een audiotour. Voor kinderen is er een gratis spel (onbekend of deze in het nederlands verkrijgbaar is) de kinderen moeten de ridder van Val helpen om de prinses van het kasteel te bevrijden dat is afgesloten door een slechte tovenaar. 

Rond het kasteel is een strand aangelegd waar in juli en augustus onder toezicht gezwommen kan worden; er is ook een watersportcentrum voor waterfietsen, kano's, motorbootjes zonder vaarbewijs en een waterspeeltuin. Tevens vaart er een rondvaartboot over het meer tussen mei en september.

De blog van deze maand:

Korstmos en gezonde zuivere lucht !

Lees meer.

 

 

 

Mocht u het leuk vinden de oude nieuwsbrieven te lezen, een aantal kunt u terugvinden op deze pagina op de website: www.lesoustran.com/nieuwsbrief

 

 

Blijf ons volgen ..... 

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com
www.campsite-lesoustran.com

Om uw aanmelding voor deze nieuwsbrief aan te passen, klik hier.


Facebook

Twitter

Pinterest

LinkedIn

Youtube

Instagram