Deze email is verzonden aan {email}, omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van Camping le Soustran.
U kunt hier klikken om uw aanmelding aan te passen of te verwijderen.

Camping le Soustran     ...     NIEUWSBRIEF november 2019

Vorig jaar schreef ik u, in een blog, over een meer zonder water. Dit jaar kan ik u melden dat het meer nog helemaal vol zit, er is een beetje water uitgeweest, maar inmiddels door de vele regenval is het weer bijna op normaal 'zomerniveau'.

VORIG JAAR                                    DIT JAAR 

 

    Gisteren was het precies een maand geleden dat wij de camping kochten. Een maand vol belevenissen. We hebben hard gewerkt en veel gedaan. We hebben genoten tijdens de herfstvakantie met onze vrienden, familie en kinderen. En nu gaan we er weer vol tegenaan.

Op dit moment zijn we in alle douches de tegels eraf aan het bikken. Een flinke klus, maar noodzakelijk. Vanaf volgend voorjaar kunt u douchen in mooie schone en nieuwe douchehokjes. 

De Mobile Homes zijn klaar voor de winter, alles staat binnen, water afgetapt, gas en electra afgesloten en herfstbladeren uit de dakgoten.

Ook is de website inmiddels in het Engels vertaald.

Administratieve werkzaamheden doen we tussendoor.

In onze blog leest u over een verholpen lekkage die behoorlijk wat tijd in beslag nam.

Tevens zijn er 5 wateraansluitingen veranderd.

 

Al met al, u begrijpt, we hebben het naar ons zin. We zijn lekker bezig en goed op dreef. Blijf ons volgen, want we zijn nog heel wat van plan alvoor het 1 april 2020 is.


Om u een beetje kennis te laten maken met de omgeving van de camping, zijn we afgelopen maart begonnen om in de 'maandelijkse' nieuwsbrieven, een stad, dorp of bezienswaardigheid uit de omgeving van de camping uit te lichten. Deze keer vertellen wij u graag meer over : 

Het plaatsje Bort-les-Orgues ligt in de Dordogne vallei, op de grens van de Corrèze en de Cantal en heeft veel te bieden voor liefhebbers van recreatieve activiteiten. Ten westen van het stadje ligt een opmerkelijke geologische bezienswaardigheid: Les Orgues de Bort (de orgelpijpen van Bort), waar het zijn bekendheid aan dankt. Deze gigantische klif van meer dan 2 kilometer lang en 80 tot 100 meter hoog, heerst op indrukwekkende wijze over het gebied. Het verbazingwekkende geheel bestaat uit indrukwekkende basaltische zuilen die meer dan 15 miljoen jaar geleden gevormd zijn, op het moment van de afkoeling van een dikke lavastroom. Dit beroemde natuurgebied, waarvan de top een hoogte van 789 meter bereikt, is tevens bijzonder door het mooie vergezicht dat het biedt over de stad Bort-les-Orgues, de Dordogne vallei en de bergen van de Auvergne! Uitzichttorens en oriëntatietafe

ls, die via een smal en steil weggetje bereikbaar zijn, zorgen ervoor dat we ons goed bewust worden van hoe grandioos dit landschap wel niet is. De liefhebbers kunnen hier uitstekend rotsklimmen.

Bort-les-Orgues is tevens bekend door zijn grote hydro-elektrische stuwdam en het grote stuwmeer, die u kunt ontdekken vanuit het noorden van het stadje. Niet ver daar vandaan, richting Lanobre, zijn rondvaarten mogelijk vanaf april tot eind september, vertrek vanaf de aanlegsteiger, aan de voet van het Chateau du Val.


De blog van deze maand: Water.

Mocht u het leuk vinden de oude nieuwsbrieven te lezen, een aantal kunt u terugvinden op deze pagina op de website: www.lesoustran.com/nieuwsbrief

Lees meer

 

Blijf ons volgen ..... 

www.lesoustran.com
www.camping-lesoustran.com
www.campinglesoustran.com
www.campsite-lesoustran.com

Om uw aanmelding voor deze nieuwsbrief aan te passen, klik hier.


Facebook

Twitter

Pinterest

LinkedIn

Youtube

Instagram